Bernhard deelnemer benefietconcert VRIJMETSELARIJ

De oudste vereniging van Nederland, de Vrijmetselarij, viert dit jaar zijn 300 jarig bestaan.
De Amersfoortse vrijmetselaarsloges hebben de handen ineengeslagen en organiseren op zaterdag 28 oktober a.s. een bijzonder concert in de Prodentfabriek in Amersfoort. Aanvang 14.00 uur.
De opbrengst van het concert gaat naar het Keistedelijk Opleidingsorkest. In dit KSO gaan muzikanten van meerdere verenigingen samen in een orkest en krijgen zo de mogelijkheid om het samenspel te leren. Een aantal Bernhard leden maken ook deel uit van het KSO. De opbrengst van het concert komt dus ook ten goede van onze vereniging. Zorg daarom dat u erbij bent!
Muziek heeft binnen de Vrijmetselarij altijd een prominente plaats ingenomen en belangrijke componisten, zoals Mozart, waren vrijmetselaar. Het is daarom niet vreemd dat de Amersfoortse loges ervoor hebben gekozen om in en door hun feest aandacht te besteden aan de bevordering van het musiceren door jongeren, in het bijzonder het samenspelen in orkestverband. De gift zal het voor het KSO mogelijk maken om nog meer musici te bereiken en om hun enthousiasme voor muziek te delen met zoveel mogelijk mensen.
Naast gerenommeerde artiesten (Fred Butter, Paul Marselje, Ruud van de Laar en Hans van Ham) zullen ook aanstormende talenten (Syrinx Jessen, Saxofoonkwartet Amersfoort) hun opwachting maken. Bovendien verzorgen Bernhard, Lisiduna en het KSO ook een optreden deze middag. Kortom, u kunt genieten van een zeer gevarieerd programma.

Bekijk ook de officiële aankondiging van Scholen in de Kunst.

Datum: zaterdag 28 oktober 2107
Aanvang: 14.00–16.30 uur; vanaf 13:30 welkomst door Showband Bernhard
Locatie: De Prodentfabriek in de Nieuwe Stad, Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort
Prijs: € 15,-
Kaartjes: www.scholenindekunst.nl