Interesse?

Wil je meer weten over Bernhard? Lees dan verder!

Wie zijn wij?
Hallo! Wij zijn de Christelijke Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort en wij maken muziek. Wij treden graag op met onze show tijdens taptoes, en we lopen op straat, bijvoorbeeld bij de avondvierdaagse. Dat doen wij in heel Nederland (dus dikke pret in de bus). De eerste zaterdag van september spelen we altijd op de Hof tijdens taptoe Amersfoort. Kom ‘ns kijken!

Wat doen wij?
Wij maken dus muziek en dat doen we met allerlei instrumenten. Onze slagwerkers spelen trom en bekkens. Verder spelen we op allerlei blaasinstrumenten: trompet, trombone, hoorn, bariton, sousafoon (je weet wel, zo’n enorm gevaarte boven je hoofd), dwarsfluit, piccolo en saxofoon. Wil je van instrument veranderen, of doorgroeien van trompet naar bariton of van dwarsfluit naar piccolo? Dat kan allemaal.

Het leuke en uitdagende van Bernhard is dat we ook een show instuderen en op straat lopen. Iedere twee à drie jaar krijgen we een nieuwe show met nieuwe muziek. Die studeren we dan helemaal in zodat we die op taptoes goed kunnen lopen. Een show lopen betekent muziek maken (uit je hoofd!) en allerlei figuren lopen met het hele korps, en dat allemaal in uniform. Het ziet er heel strak uit. Daar oefenen we natuurlijk op.

Dus… wil je muziek gaan maken, lijken deze instrumenten jou wat en vind je het gaaf om een show te lopen, kom dan eens bij Bernhard kijken!

Krijg je les?
Nou en of! Al onze leden hebben muziekles bij de muziekschool (Scholen in de Kunst). Want wij willen dat je echt goed leert spelen! Elke week heb je muziekles en die duurt 20 tot 30 minuten. Ook krijg je om de week exercitieles (een soort marcheerles) bij Bernhard, zaterdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur. Ook mag je, als je een beetje kan spelen, eenvoudige partijen meespelen in het korps. Dit noemen we de leerlingtijd, een soort “oefen”tijd: het begin van de repetitie mee-oefenen maar nog niet elke keer en ook niet meespelen met optredens.
Als je net begint met muziekles mag je na drie maanden instromen in het Kei Stedelijk Orkest. Dat noemen we het KSO. Daarin zitten ook leerlingen en beginnende muzikanten van andere muziekverenigingen en van de muziekschool. Daarna mag je (als je goed hebt geoefend in de tussentijd!!) opgaan voor je A-muziekexamen. Dat is ook het moment dat je instroomt in het muziekkorps. Mag je echt meedoen!

Bernhard repeteert iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16 uur onder leiding van een professionele dirigent. Dan spelen we samen, leren we de partijen, en werken we hard aan het steeds beter en mooier laten klinken. En we hebben natuurlijk veel plezier, want het is heel gezellig met z’n allen.

Wat kost dit? Is er een subsidie?
Lid worden van Bernhard kost per maand € 43,75.
Dat is inclusief muziekles, KSO, korpsrepetities en bruikleeninstrument.
Er zijn soms aanvullende kosten, zoals een Bernhard t-shirt als je oude te klein is, of (eenmalig) schoenen.
Er zijn subsidiemogelijkheden, tot € 450 per jaar! Zie https://www.jeugdcultuurfonds.nl/aanvraag/.

Ik wil wel eens kijken…
Leuk! We organiseren regelmatig open repetities en korte kennismakingslessen. Zie de Agenda van Bernhard op de website (http://www.juliana-amersfoort.nl/evenementen/categorie/bernhard/) en onze Facebookpagina voor de data en meer informatie. Wil je een keer kijken bij een repetitie op zaterdagmiddag? Stuur dan vooraf een mail naar bernhard@juliana-amersfoort.nl. Graag tot ziens!

Ook hebben we Music Kids: dat zijn kennismakingslessen voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. Zie de informatie over Music Kids op onze website.

Waar?
(Open) repetities, kennismakingslessen en Music Kids vinden plaats in het clubgebouw van Juliana & Bernhard op de Grote Koppel 65 in Amersfoort. Dat is schuin tegenover het Eemplein. Parkeren kan op eigen terrein.
Muziekles heb je bij de muziekschool in het Eemhuis, Icoon of in Hoogland. Het Kei Stedelijk Opleidingsorkest repeteert in het Eemhuis. En wij repeteren dus in ons eigen clubgebouw. Maar als we de figuren van de show instuderen, gaan we naar een sportzaal (meestal sporthal Bokkeduinen). In de zomer doen we dat natuurlijk buiten, in Amersfoort.