Music Kids

Wil jij muziek maken? Kom gratis meedoen!

Wat is Music Kids?
Wij vinden het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om zijn/haar muzikale talenten te ontwikkelen. Door “Music Kids” kunnen kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar zelf ontdekken wat ze kunnen en wat ze leuk vinden op muziekgebied. Wij, de Christelijke Muziek- & Showband Bernhard uit Amersfoort, dragen de kosten van de Music Kids lessen, waardoor het traject gratis gevolgd kan worden.

Wat doe je bij Music Kids?
In circa 15 lessen van drie kwartier worden de eerste beginselen van het muziek maken bijgebracht. Hiervoor hebben wij speciale instrumenten voor kids aangeschaft zoals dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone en jambay. Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Tijdens de lessen maakt uw kind ook kennis met wat er zoal komt kijken bij het maken van muziek bij een muziek- & showband. Exerceren gaan de kinderen ook leren!
Naast de muziek- en exercitielessen kunnen de kinderen een keer mee naar een optreden van Bernhard én uiteraard een muziekrepetitie van het jeugdkorps Bernhard in het clubgebouw aan de Grote Koppel bijwonen. Bernhard repeteert doorgaans op zaterdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

Wie geeft de lessen?
De lessen worden gegeven door Marcus Wiebenga. Marcus is dirigent van Bernhard in Amersfoort en een aantal andere orkesten. Daarnaast is hij musicus, docent, componist en arrangeur. Zijn voornaamste doel is mensen te enthousiasmeren voor muziek. In de lessen en repetities die hij geeft probeert hij zijn bevlogenheid en energie over te brengen.

Waar en wanneer?
De lessen worden gegeven in ons clubgebouw aan de Grote Koppel 65 in Amersfoort. Een nieuwe lessenreeks start op 9 september 2017 en loopt door t/m januari 2018. Op 3 februari 2018 start ook weer een nieuwe lessenreeks. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 12.30 uur tot 13.15 uur. In de tussentijd staat voor u als ouder de koffie en thee klaar.
De data van de lessenreeks van september 2017 t/m januari 2018: 9 september, 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 28 oktober (14 en 21 oktober niet in verband met de herfstvakantie), 4 november, 11 november, 25 november, 2 december, 9 december en 16 december 2017, 6 januari 2018, 13 januari 2018, 20 januari 2018 en 27 januari 2018.

En daarna?
Na Music Kids kunnen de kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen doorstromen naar ons tweede nieuwe initiatief: Music Super Kids. Klik hier voor meer informatie.

Vragen?
Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met onze vereniging via email bernhard@juliana-amersfoort.nl of bellen met Johan Kelder, telefoon 033 – 25 38 169.