Muzikale Leiding

Dirigent Bernhard: Marcus Wiebenga

Hallo! Mijn naam is Marcus Wiebenga. Ik ben de dirigent van Bernhard. Dat is super om te doen, altijd aan het werk met kinderen die heel graag muziek willen maken.

Dirigeren en muziek maken is mijn werk. Ik werk bij een aantal andere verenigingen naast Bernhard, en ik speel bij verschillende orkesten en bands. Ook vind ik het tof om te componeren. Dat is muziekstukken schrijven.

Naast Bernhard geef ik ook les aan de Music Kids. Dat is de groep hele jonge kinderen die de eerste basis van muziek maken leren. Als je het leuk vindt om hier meer over te lezen, kan je terecht op deze pagina.

Als je wilt weten wat ik allemaal doe, kijk dan op mijn site www.marcuswiebenga.nl. Als je vragen hebt, neem dan contact op voor informatie, of loop gewoon tijdens een repetitie binnen!

Het zou leuk zijn je een keer te zien, tot snel!

Slagwerk instructeur: Marcel Kortes

Hoi! Mijn naam is Marcel Kortes en ik ben slagwerkinstructeur bij Bernhard. Al op heel jonge leeftijd leende ik de stokken van mijn vader, die tamboer was bij Juliana, om op alles te slaan wat er maar een beetje als een trommel uitzag.
Vanzelfsprekend heb ik bij Bernhard en Juliana gespeeld en alle diploma’s op de muziekschool gehaald.
Lesgeven doe ik al een hele tijd. Van 1988 tot 1999 heb ik leerling slagwerkers van Bernhard opgeleid en de slagwerkgroep instructie gegeven. Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest besloot mijn dochter in 2011 dat ze saxofoon wilde gaan spelen en zo kwam ik weer bij Bernhard binnen. Toen ik in 2013 gevraagd werd om (weer) slagwerkinstructeur te worden heb ik niet getwijfeld. Het is namelijk enorm gaaf om te werken met de jongens en meiden van de tofste jeugdband van Nederland!

Naast het slagwerk ben ik getrouwd en vader van een zoon en dochter, showinstructeur bij Bernhard, heb mijn eigen drumschool, speel drums in een band en ben planner/productieleider bij een verpakkingsbedrijf.

Als je meer wilt weten wat het inhoudt om slagwerker bij Bernhard te zijn kom dan gerust eens langs tijdens een repetitie of neem contact op voor meer informatie.
Ik hoop je snel te ontmoeten!