Over Bernhard

Bernhard is de jeugdafdeling van de Christelijke Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort en is in 1936 opgericht als tamboer- en pijperskorps. In de loop van de tijd is het korps omgebouwd tot een moderne bezetting met trompet, hoorn, bariton, trombone, sousafoon, saxofoon en slagwerk terwijl fluiten en piccolo’s nog steeds een belangrijke rol spelen.
De 25 korpsleden van Bernhard zijn allen tussen de 9 en 16 jaar oud waardoor het korps een gemiddelde leeftijd heeft van ± 13 jaar. Leden van Bernhard maken op 16 jarige leeftijd de overstap naar “grote broer” Juliana.
Bernhard is een graag geziene gast op taptoevelden waar met jeugdig enthousiasme een show wordt verzorgd. In 2014 heeft Bernhard de show “This is Love” gepresenteerd. Deze show heeft als thema de liefde. Op 4 juni 2016 werd met deze show de 3e plaats op het Nationaal Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen behaald!
Nu is Bernhard een geheel nieuwe show aan het instuderen die zij vanaf 2017 uitvoert. Deze nieuwe show is heeft als thema “tijd” en laat Bernhard van een heel andere kant zien…!Naast showoptredens presenteert Bernhard zich ook graag tijdens streetparades. Een kort concert wordt ook niet geschuwd door de jeugd uit de Keistad Amersfoort.
Muzikale leiding van het korps is in handen van dirigent Marcus Wiebenga en slagwerkinstructeur Marcel Kortes. Tijdens de optredens staat het korps onder leiding van tamboermaître Rutger Liebeton. Wilt u weten waar Bernhard de komende tijd zien is? Kijk dan even in onze agenda.Wilt u meer informatie over deze topper onder de jeugdkorpsen of wilt u hen aan het werk zien op uw eigen taptoe of streetparade, stuur dan een e-mail naar bernhard@juliana-amersfoort.nl of kijk bij de informatie hoe u met ons in contact kunt komen.