Muzikale Leiding


Dirigent Juliana: Bart van Meijl

Bart van Meijl (1974) studeerde hoorn en orkestdirectie aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Reeds tijdens zijn studententijd was hij dirigent van diverse studentenorkesten waaronder D.S.M.G. Apollo Delft, U.S.M.G. Muse Art Utrecht en L.S.M.G. Sempre Cresendo Leiden. Als gastdirigent was hij werkzaam bij diverse semi-professionele orkesten waaronder het Kerkraads Symphonie Orkest, het Tegels Symphonieorkest, Kempisch Orkest en het Utrechts BlazersEnsemble. Als vaste dirigent was hij verbonden aan symfonieorkest Leiden Sinfonietta, harmonieorkest De Ontzetting, Harmonie Sint Matthias Warmond en Popkoor Amazing Nieuwegein. Als algemeen koperdocent was hij jarenlang werkzaam voor de muziekopleiding van Jong Nederland te Asten. Bart van Meijl werkte met bekende solisten zoals Miranda van Kralingen, Eric Breij, Antje Monteiro, Maarten Koningsberger, Johannes Leertouwer en Sonja van Beek. Vanwege zijn grote inzet en betrokkenheid bij het studentenmuziekleven in Delft werd hij in 2004 benoemd tot Gouden Erelid van het orkest Apollo. Vanaf 2004 is Bart van Meijl achtereenvolgens dirigent van Bernhard en vervolgens Juliana. Vanaf 2009 is hij tevens dirigent van het “derde” orkest van DVS Katwijk: Bigband Plus.
Bart van Meijl studeerde tevens fiscaal recht aan de universiteiten van Utrecht en Leiden. Als adviseur was hij werkzaam voor Arthur Andersen, Horlings, Brouwer en Horlings en Deloitte. Sinds 2004 is hij directeur van het internationale advieskantoor Expatax B.V. en VMB Advies. Daarnaast is hij gastdocent “cultureel ondernemerschap” aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Naast bovenvermelde werkzaamheden is Bart van Meijl bestuurlijk actief. Zo maakt hij deel uit van de volgende besturen van professionele organisaties en ensembles: Nieuwe Trombone Collectief, J.O.N.G. Ensemble, Rosa Ensemble, Jeugdcultuurfonds Nederland en de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Sinds 2014 is hij landelijk voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de brancheorganisatie met 130.000 leden voor instrumentale amateurmuziek in Nederland. In 2016 was hij interim directeur van het Orkest van het Oosten, een van de 10 professionele symfonieorkesten in Nederland. Daarnaast is hij politiek actief als lid van het dagelijks bestuur van het CDA (landelijk).

Slagwerk instructeur: Henk Kikkert

Henk Kikkert behaalde alle muziekschooldiploma’s slagwerk aan de Regionale Muziekschool te Amersfoort. Zijn C diploma behaalde hij cum laude (met onderscheiding). Op zeer jonge leeftijd behaalde hij zijn instructeursdiploma (op 21 Jarige leeftijd) bij de Bond van Orkest dirigenten. Hij componeerde meer dan 150 slagwerkstukken, waarvan er zo’n 75 zijn uitgegeven.
Tijdens zijn militaire diensttijd speelde hij in het Tamboerkorps van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Gedurende deze periode was hij plaatsvervangend instructeur. Henk Kikkert is bij veel verenigingen instructeur geweest, variërend van tamboerkorps, slagwerkgroepen tot malletbands
Hij behaalde als instructeur met zijn groepen veel dagprijzen en werd hij landskampioen.
Daarnaast studeerde Henk Commerciële Economie en Bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HEAO), Faculteit Economie en hij studeerde Bedrijfswetenschappen (Bedrijfskunde) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens verdiepte hij zich in Psychologie voor Managers en Cultuurverandering binnen organisaties aan de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen.

Choreograaf en hoofd showinstructeur: Kees Jan van Loveren

Kees Jan van Loveren (1973) is geen onbekende bij Juliana. Al vanaf 1983 lid van de vereniging, waar hij naast slagwerker en bassist ook jaren bestuurslid is geweest. Tevens was hij tambour-maître van Bernhard en Juliana en dat maakte dat hij in januari 2013 is benoemd tot erelid van de vereniging.
Naast Bernhard en Juliana is hij onder andere werkzaam geweest als tamboerinstructeur bij Harmonie Wilskracht Amersfoort, slagwerker bij het Nationaal Slagwerk Ensemble en het Artillerie Trompetter Korps en in 2002 als bassist van het Trompetter Korps Bereden Wapens tijdens de taptoe in Edinburgh. Ook was hij marsinstructeur bij de Volharding in Rhoon en de Seafort Highlanders en showchoreograaf en -instructeur bij de Showband IJmuider Harmonie.
Sinds 2014 is Kees Jan in dienst van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (de FKNR). Het orkest waar hij al in 2010 en 2012 een taptoeshow voor schreef en met het orkest instudeerde. Naast de shows van de FKNR en Juliana komen diverse ‘massed band’ shows van zijn hand. Niet alleen de massed bandshows van Juliana en Bernhard, maar ook Juliana en de The Pipes & Drums of the Royal British Legion, the Netherlands. In 2016 verzorgde hij naast de show ‘Run the World’ van Juliana ook de showchoreografie en -instructie bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.
Naast zijn muzikale werkzaamheden bij de FKNR en via zijn ‘Keivents Productions’ is hij werkzaam als Payroll Manager te Utrecht.
Kapelleider en slagwerker bij BraL-, LaL- & BlaaskapeL ‘KapeLLoos’, wat bestaat uit voornamelijk oud Julianamuzikanten, is puur voor de ontspanning.