Repertoire

De Chr. Muziek en Showband Juliana heeft een veelzijdig repertoire. Ook in 2017 brengt Juliana een galashow en – samen met jeugdshowband Bernhard – een massed bands show op de taptoevelden.

Op 3 september op Taptoe Amersfoort 2016 presenteerde Muziek- en Showband Juliana Amersfoort haar nieuwe show ‘Run the World’. De muziek én choreografie is geïnspireerd door powervrouwen. Toen Juliana 90 jaar geleden werd opgericht was het een echte mannenvereniging. Inmiddels is de meerderheid van de spelende leden vrouw. Met deze vernieuwende show brengen we een ode aan alle vrouwen.

Met de show zet Juliana weer een volgende stap in haar ontwikkeling. De show past bij de jonge, enthousiaste groep muzikanten. De verrassende choreografie en strakke exercitie zorgt samen met de originele muziek en unieke sound van Juliana voor een show die jong en oud meesleept.

In de show proberen de supermannen eerst nog de hoofdrol op te eisen, maar zij worden al snel overruled via Wagner’s Walkurenritt. Daarna komen hits van onder andere Amy Winehouse, Adele, Christina Aguilera en Beyonce voorbij.

Massed Bands

Wat is er mooier dan samen met je jeugdleden optreden? Juliana en Bernhard verzorgen samen een Massed Bands optreden. Twee keien van bands met samen rond 80 muzikanten. Een indrukwekkend geheel! Sinds Koningsdag 2015 brengen Juliana en Bernhard een geheel nieuwe show “Saturday Night”.

Marsrepertoire

Op streetparades speelt Juliana goed in het gehoor liggende – voornamelijk Engelse en Nederlandse Militaire – marsen. Met ‘Gibraltar’ werd Juliana divisiekampioen op de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1997. Op het WMC in 2009 haalden we met ‘The King’s Squad’ van dezelfde componist 92,47 punten, goed voor de 6e plaats in de eindrangschikking. Ook in 2013 werd op de mars een Gouden Medaille gehaald.

De volgende marsen en andere muziekstukken zijn opgenomen in ons marsrepertoire:

  • Colchester Castle
  • Abschied der Slawin
  • H.M. Jollies
  • IMMS Holland Mars
  • General Mitchell
  • Synergia Mars (SCVK)
  • Highland Cathedral (SCVK)
  • Blijf bij mij Heer (+ Juliana fanfare)
  • Wilhelmus

Instructie: Bart van Meijl (band) en Henk Kikkert (slagwerk)
Bandleiding: Joey van Loveren
Manager: Jan de Vries