Repertoire

De Show & Marchingband Juliana heeft een veelzijdig repertoire. Ook in 2018 brengt Juliana een galashow en – samen met jeugdshowband Jong Juliana – een gloednieuwe massed bands show op de taptoevelden.

Op 3 september op Taptoe Amersfoort 2016 presenteerde Show & Marchingband Juliana Amersfoort haar nieuwe show ‘Run the World’. De muziek én choreografie is geïnspireerd door powervrouwen. Toen Juliana 90 jaar geleden werd opgericht was het een echte mannenvereniging. Inmiddels is de meerderheid van de spelende leden vrouw. Met deze vernieuwende show brengen we een ode aan alle vrouwen.

Met de show zet Juliana weer een volgende stap in haar ontwikkeling. De show past bij de jonge, enthousiaste groep muzikanten. De verrassende choreografie en strakke exercitie zorgt samen met de originele muziek en unieke sound van Juliana voor een show die jong en oud meesleept.

In de show proberen de supermannen eerst nog de hoofdrol op te eisen, maar zij worden al snel overruled via Wagner’s Walkurenritt. Daarna komen hits van onder andere Amy Winehouse, Adele, Christina Aguilera en Beyonce voorbij.

Massed Bands

Wat is er mooier dan samen met je jeugdleden optreden? Juliana en Jong Juliana verzorgen samen een Massed Bands optreden. Twee keien van bands met samen rond 80 muzikanten. Een indrukwekkend geheel! In 2018 presenteren Juliana en Jong Juliana de nieuwe show “Together at the Movies”. Ditmaal gaan de bands samen naar de film met een muzikaal programma bestaande uit filmthema’s. Gekozen is voor muziek uit bekende Disney films. U hoort onder andere prachtige ballads uit “Beauty and the Beast” en “Lion King” maar ook de opzwepende ritmes van “Pirates of the Caribean” en “Mary Poppins”. Met “Toy Story” en “Cars” is de show compleet. Volop genieten geblazen dus.

Marsrepertoire

Op streetparades speelt Juliana goed in het gehoor liggende – voornamelijk Engelse en Nederlandse Militaire – marsen. Met ‘Gibraltar’ werd Juliana divisiekampioen op de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1997. Op het WMC in 2009 haalden we met ‘The King’s Squad’ van dezelfde componist 92,47 punten, goed voor de 6e plaats in de eindrangschikking. Ook in 2013 en 2017 werd op de mars een Gouden Medaille gehaald.

De volgende marsen en andere muziekstukken zijn opgenomen in ons marsrepertoire (seizoen 2018):

  • Eagle Squadron
  • Glory to the Motherland
  • Miles From Home
  • The Wellingtonian
  • On the Quarter Deck
  • Synergia Mars (SCVK)
  • Highland Cathedral (SCVK)
  • Blijf bij mij Heer (+ Juliana fanfare)
  • Wilhelmus

Instructie: Dennis Hazenoot/Gerben Kralt (band) en Henk Kikkert/Marcel Kortes (slagwerk)
Bandleiding: Joey van Loveren
Manager: Jan de Vries