Taptoe Mijdrecht

De lucht is grauw en er hangt regen in de lucht als we met een redelijk goed bezet korps de bus in stappen. De enige kleur die ik zie is Oranje (helaas niet van de zon…) maar dat heeft niets met het optreden te maken.

We vertrekken naar Mijdrecht waar we een streetparade en een show op het programma hebben staan.

Bekijk ook de foto’s van Bernhard op Taptoe Mijdrecht.

De reis verloopt snel terwijl het buiten steeds harder begint te regenen. Wegwerkzaamheden vlak voor Mijdrecht houden ons op en even voor 12.00 uur rijden we Mijdrecht binnen. Dan blijkt de weg die we moeten hebben afgesloten te zijn en lopen we vast op een parkeerplaats. Gelukkig brengt de techniek van de mobiele telefoon uitkomst en komt gaat een gids ons voor in zijn auto.
Hierdoor komen we wat verlaat aan bij de omkleedlocatie, het gebouw van gastheer en organisator V.I.O.S. Mijdrecht. Omdat de streetparade volgens draaiboek om 12.30 uur moet worden geopend door Bernhard, moet er snel worden omgekleed.
Gelukkig kan er nog iets worden geschoven in de volgorde en vertrekt Bernhard niet als eerste korps.

De streetparade die ons naar het Raadhuisplein leidt, trekt helaas niet veel toeschouwers zodat weinig mensen Bernhard een goed marsoptreden ziet verzorgen.
Op het Raadhuisplein is het voorprogramma met de minirettes van V.I.O.S. nog in volle gang. Het is er nog niet echt druk als de minirettes klaar zijn en het Dweilorkest Dorst bezit neemt van het plein.
Ondertussen arriveren ook Juliana, Drumfanfare ESKA uit Bemmel en V.I.O.S. bij het plein. De Euroband uit Rotterdam was hier al eerder aangekomen.
De Dweilband houdt het lang vol en om 13.30 uur stoppen zij. Direct daarop wordt Bernhard aangekondigd als eerste deelnemer. Helaas is de ingang van de Disco nog niet helemaal klaar en deze wordt nu snel opgebouwd. Als het bekende “Band Ready” van tamboermaître Caroline Maan klinkt, regent het weer wat. Gelukkig wordt het snel weer droog en brengt Bernhard het zaterdagavondgevoel in Mijdrecht. Ook nu loopt de show goed hoewel er nog steeds verbeterpunten te zien zijn.
Na afloop van de show verlaat Bernhard onder een verdient applaus het plein om plaats te maken voor de Euroband. Zij brengen een Italiaanse show, compleet met ijs- en wijnkar. Het is een leuke afwisselende show waarbij bekende muziek de hoofdtoon voert. Een unieke slagwerksolo op potten, pannen en een vuilnisbak en een serenade aan een dame uit het publiek maakt het geheel compleet.
Hierna is het de beurt aan Juliana die in het gewone uniform de show ‘Medieval Suite’ brengt. Ondanks de vele afmeldingen staat er een grote club op het plein en de show loopt goed.
Dan neemt Drumfanfare ESKA het stokje over en brengt een gedegen show met leuke muziek.
Ondertussen wordt het ook wat drukker op het plein en wordt de lucht wat lichter. De temperatuur blijft nog wel aan de lage kant zodat de warme koffie uitstekend smaakt.
Gastheer V.I.O.S. is aan de beurt en ook deze show ziet er goed uit.
Als laatste treedt de Euroband nog een keer op en brengt nu haar galashow. Ook hier zijn verrassende elementen in opgenomen, zoals een slagwerksolo die wordt gegeven door te stampen op een podium.

Nadat de Euroband het plein voor de tweede maal heeft verlaten zet gastheer V.I.O.S een mars in en speelt alle andere korpsen het plein op. Als iedereen staat opgesteld en de mars is uitgespeeld, kan de finale beginnen. Alle deelnemende korpsen krijgen een oorkonde en er volgt een korte finale met ‘Blijf bij mij Heer’, het Taptoesignaal en het Wilhelmus.
Na afloop marcheert iedereen op eigen muziek af en houdt naast het plein halt. In een lange stoet lopen alle korpsen muv de Euroband achter elkaar aan naar de omkleedlocatie. Om de beurt wordt een nummer gespeeld.
Bernhard wordt onderweg ingehaald door Juliana en gezamenlijk wordt, 9 rotten breed, teruggemarcheerd. Dit blijft altijd een spectaculair gezicht en rotondes kun je alleen maar nemen via beide kanten. Hiermee zit het eerste deel van het seizoen er op voor Bernhard. Na de zomerstop hebben we nog een paar mooie optredens te gaan.

Nadat de korpsen omgekleed zijn kan een consumptie worden genomen in het gebouw van V.I.O.S.
Het blijkt nu dat dit ook snel kan en ongeveer 30 minuten nadat we bij de omkleedlocatie aangekomen zijn, rijden de beide Besseling bussen weg. In de bus is het nu erg Oranje gekleurd (nog steeds niet van de zon). De eerste EK-wedstrijd voor Nederland gaat namelijk snel beginnen. Er wordt veel op de horloges gekeken en gelukkig rijden we ruim voor 18.00 uur Amersfoort binnen.
Bij het clubgebouw staat een frietkraam die snel goede zaken doet en binnen hangt het grote scherm al klaar.
Helaas kan niet de hele wedstrijd worden bekeken; de frietkraam en de apparatuur vergen te veel van het stroomnet in het gebouw zodat het laatste deel van de (helaas) verloren wedstrijd elders bekeken moest worden.