Verslag Bernhard Muziekavond

Het is drie uur ’s middag als Pim van Kolfschooten en ik in het gebouw zijn. Het is er nog rustig.

We zoeken lampen, snoeren, kabels, gereedschap, etc. op en gaan beginnen met het ophangen van de lampen. Pim heeft 5 mooie lampen geregeld die reageren op geluid en hierdoor steeds veranderen van kleur.

Rond 15.30 uur komen steeds meer collega commissieleden binnen en wordt de zaal echt klaar gemaakt voor de avond.

Als wij om 17.00 uur klaar zijn en de leden van het samenspelorkest binnen zijn, kunnen zij met de jarige Liesbeth Vernout gaan repeteren. Inmiddels komen ook de korpsleden binnen en nemen hun plaats in om onder leiding van Elivera van Sloten en Marcus Wiebenga nog even te repeteren.
In de keuken wordt de laatste hand gelegd aan het diner: broodjes ham, kaas en knakworst.

Rond 19.00 uur komen de eerste ouders binnen en zoeken de beste plaats om hun zoon of dochter op video of foto vast te kunnen leggen. Tegen 19.30 uur zit de zaal al behoorlijk vol en nemen de leden hun plaats in.
Na een kort openingswoord van voorzitter Marga Graafland, waarbij de nieuwe Bernhard-commissie wordt voorgesteld wordt het muzikale woord gegeven aan Liebeth Vernout.
De leden van het samenspel orkest laten horen wat zij hebben bereikt het afgelopen jaar en geven een leuk concert. Er wordt zelfs gesoleerd door enkele leden: compliment hiervoor!!
Bibian Kramer neemt even het woord en stelt de nieuwe korpsleden voor. Op trompet Sven van der Zwaag en Jurriaan Zwart; op slagwerk Jelle Strijker, Cornee van de Kolk en Jort Kramer; op saxofoon Jonathan Vos en op bariton Jeroen Wels. Deze leden hebben het afgelopen jaar met succes ervaring opgedaan als Aspirant korpslid en gaan nu volwaardig met het korps meedraaien.
Gelukkig staan er ook weer 10 nieuwe aspirant korpsleden klaar en ook zij worden voorgesteld:
Op fluit Thirsa Mebranthu, Tineke Modderman, Bente Reijnhout, Thirza Zeijderveld en Nynke Zijlstra; op trompet Lisa van Loveren en Elise de Vries; op trombone Ronald Modderman; op saxofoon Yara Kortes en Jonathan Poot. Vanaf deze plaats wil ik hen heel hartelijk welkom heten in het korps en hen heel veel succes maar vooral plezier toewensen.

Als Liesbeth Vernout hierna het nummer ‘Ode an die Freude’ verwacht van korps + samenspelorkest wordt zij verrast door het ‘Lang zal zij leven’.
Bernhard en het samenspel orkest spelen hierna toch het verwachte ‘Ode..’ en vervolgt met de eerste delen uit de show.
Hierna wordt een leuke videopresentatie gegeven waarin we het afgelopen succesvolle seizoen de revue zien passeren. Jeroen Meijers, die de beelden heeft gemaakt, wordt direct voorgesteld als nieuw lid van het Show Instructieteam en vaste korpsbegeleider van Bernhard.

Als het licht in de zaal weer aangaat kan iedereen even wat drinken en worden oude contacten aangehaald en nieuwe gelegd.

Na de pauze vervolgt Bernhard met de overige stukken uit de show en eindigt met de mars ‘Zeebrugge’.
Hierna is het de beurt aan de afscheid nemende overgangers die in een leuke act de muziek uit hun hele Bernhard periode ten gehore brengen. Dit geheel wordt bijzonder goed gepresenteerd door Tamara Bos. Door steeds meer delen van het Berhard-uniform aan te trekken geven zij deze periode (van leerling, naar samenspelgroep, naar korps) ook visueel weer. Natuurlijk wordt dit optreden besloten met een Juliana-mars die met de Juliana pet op wordt gespeeld.
En dan is het tijd voor het werkelijke afscheid: de Bernhard-commissie wordt bedankt en een gelukkige voorzitter van de Juliana-commissie Jan de Vries mag deze zes toppers mee nemen en inlijven bij Juliana. Tamara Bos, Esther Homan, Arianne van Sloten, Jennifer Turkanvić, Rick Wijnberg en Martijn van Eeden wil ik nogmaals hartelijk danken voor hun inzet bij Bernhard en heel veel succes en plezier bij Juliana toewensen.

Helaas moeten we ook stil staan bij het afscheid van Linda Hadayri-Weinberger en Eef van de Waal als leden van het Show Instructieteam. Hierna werd de muzikale leiding in de bloemetjes gezet.
En toen was er aandacht voor Pim van Kolschooten die afscheid neemt van de Bernhard-commissie en “zijn cluppie”. Na 4,5 jaar de muziek en show te hebben gecoördineerd en een paar jaar het korps op straat te hebben geleid moet hij nu deze keuze maken. Gelukkig blijven we hem nog regelmatig zien bij Bernhard en kunnen we hem, als het nodig is, vinden als muzikant bij Willem III.

Na een muzikale toegift van Bernhard is niet alleen de avond ten einde gekomen maar ook het seizoen. Het grote licht gaat weer aan. Terwijl de zaal met hulp van velen wordt opgeruimd, blijven anderen gezellig achter en drinken nog wat.
We kunnen ons nu opmaken voor een nieuw seizoen en gaan volgende week direct van start met het instuderen van een nieuw straatrepertoire.

In het gebouw bleef het nog lang onrustig……….

Lex Boon