Verslag Concert Willem III in Icoon

Zaterdagavond was het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Concertorkest Willem III in theater Icoon in Vathorst.

De avond werd geopend en aan elkaar gepraat door onze vaste Ladyspeaker Margaret Kruithof. Dank voor je prima bijdrage voor deze avond.
Dit jaar waren buiten Willem III ook Bernhard en het Veenendaals koperensemble aanwezig. Klokslag 20.00 uur opende Bernhard de avond met een 10 minuten durend showoptreden met een deel uit hun taptoe show Saturday Night. De meiden en jongens brachten een goed klinkende ‘binnen versie’ van hun show ten gehore. Hiermee toonden zij hun veelzijdigheid. Met een daverend applaus verlieten zij de Icoon. Goed gedaan Bernhard en bedankt voor jullie leuke bijdrage.

Hierna was het de beurt aan het Veenendaals Koperensemble onder leiding van dirigent Wim van Schaik. Bijzonder detail is het feit dat onze dirigent Dick Roelofsen als hoornist meespeelt in dit 13 koppige gezelschap. Zij brachten muziek uit de Renaissance ten gehore. Hun muziek werd gekenmerkt door prachtig in het gehoor liggende klassieke muziek. Zij speelden achtereenvolgens Suite Intaliana, Four Dances, Laus et Perennis Gloria, La porta, Sonate in C, provideam Domino, Sonate plan’e forte, Virga Jesse Londonderry Airen tot slot Soundings on The Erie Canal. Met prachtige solo stukken van het diverse koper. Bij de diverse stukken die zij speelden wisselde het ensemble continu van zitplaats. Een aantal stukken werden gespeeld waarbij de trompettisten ondersteund met een hoornist (Dick Roelofsen een prachtige solo spelend) aan de ene kant en het zware koper aan de andere kant van het podium stonden.

Na dit prachtige afwisselende concert was het pauze en 5 minuten later dan gepland was het de beurt aan Willem III onder leiding van, nu als onze dirigent optredende, Dick Roelofsen.
Een nieuw aspect ten opzichte van het vorige jaar was het feit dat alle stukken muziek ondersteund werden door mooie opnames via een beamer. Dit beamer programma kondigde de te spelen stukken aan met hun bijzonderheden en inhoud van de muziek. Prachtig samengesteld door Gertjan Polman en Koos Wolf. Mannen hartelijk dank! Dit werd volgens mij zeer gewaardeerd door het publiek.
Willem III opende hun concert met Serenata van Dvorák een klassiek getint stuk met prachtige door het zwaar koper ondersteunende accenten. Hierna vervolgden wij ons concert met Jubilate compleet met opnames van mannenkoor en de klokken van de met betrekking tot gebouwde kerk in Duitsland. Vervolgens speelden we Adele in concert en Music from Gladiator. Hello Dolly was een feest der herkenning en swingde goed. Les Miserables is natuurlijk bekend als Musical. Wij vertolkten de muziek en met de filmmuziek uit Crimson Tide kwamen we bij het slotakkoord Mancini in Concert. Na een daverend applaus gaven wij als toegift Coldplay.

Wij hopen dat u/jij genoten hebt en danken u voor uw komst!

Wij nodigen u bij deze alvast uit voor de volgende muziekavond namelijk 27 april aanstaande. Dan zal de complete vereniging zich presenteren. Bernhard met hun vernieuwde Saturday Night show en Juliana met hun nieuwste show waarmee zij naar het WMC in Kerkrade gaan. Willem III omlijst dit geheel met een concert. Raadpleeg onze site voor plaats en tijd.

Tot ziens! Johan van de Bunt