Verslag Willem III in Katwijk

Concertavond DVS Big band Plus en Willem 111 Zaterdagavond 13 april in Katwijk. De Chr. Drum- en showfanfare Door Vriendschap Sterk viert dit jaar haar 60 jarig bestaan.

Big Band Plus viert dit jubileum onder andere door een samenwerkingsconcert met Willem III te organiseren. Wij hebben veel gemeen Zij zijn evenals wij gestart in 2009, ook als derde orkest binnen hun vereniging. Jarenlang kwamen we elkaar regelmatig tegen op de taptoe velden als DVS en Juliana. Door Vriendschap Sterk bindt ons beiden en schept een vriendenband

Afgelopen zaterdag was het zover om 1600 uur verzamelden wij ons bij het clubgebouw en gingen met eigen vervoer richting Katwijk Noord.
We carpoolen zoveel mogelijk en zo konden we meerijden met Jessica Meijer, dus even over vieren gingen we samen met Johan Kelder, Frank de Bree, Angelika Bonzel en ondergetekende op pad.

Om 1710 uur arriveerden we in Katwijk, waar bij binnenkomst al een hele delegatie Willem III leden de bar aan het testen was. Uitslag Prima!
Het was een gezellig weerzien met de DVS collega’s, het gebouw mag oud zijn maar gezellig is het er zeker. We kregen 2 mooie ruime omkleed kamers om onze spullen te stallen.
Na een drankje arriveerde ook Henk Leijenhorst met de bus en de rest van onze spullen zoals pauken, standaards en bassen. Daar Big Band Plus ons haar drumstel leende,( Hartelijk dank daarvoor!) Hoefde de aanhanger niet mee. Toch even een apart woord van dank/waardering aan Henk Leijenhorst.
Deze dag was voor hem al om ruim voor zes uur ’s morgens begonnen met het laden van de bus met spullen van Juliana voor hun fantastische optreden in Amsterdam, de opening van het vernieuwde rijksmuseum. Bij terugkomst uit Amsterdam om 14.30 uur heeft Henk weer spullen van Willem 111 geladen en gisteravond om 0015 uur parkeerde hij de bus weer in de garage van ons clubgebouw. Ruim 18 uur als vrijwilliger in touw. Geweldig! Want hij doet dit samen met Casper Lootens vele weekenden per jaar. Heel veel werk achter de schermen maar onontbeerlijk! Want als Zij er niet zijn kunnen we als muziekvereniging niet functioneren.

Na het klaarzetten van de spullen in de concertzaal werden we welkom geheten door DVS.
Om even de akoestiek en ons zangkoor onder leiding van Gertjan vd Brink te testen speelden we een paar gedeeltes van ons concert. Hierbij bleek dat vooral achterin de muziek niet goed te lezen was, nu geen probleem voor DVS er werden keurig lampjes gemonteerd boven op de muziekstandaard tevens werden er spotjes gericht en gedraaid. Top mensen!
Om 1815 uur stond er een zeer uitgebreide broodmaaltijd voor ons klaar, met Broodjes gezond, broodjes frikandel en kroket, 2 soorten soepen etc. etc. De avond kon niet meer stuk!
Langzamerhand stroomde het publiek binnen voor het concert en onder hen ook nog bekenden van Willem III. Enkele echtgenotes en onze “regelneef van de vereniging” Rob Boon met de hele familie. Top want ook jullie waren al met Juliana mee geweest naar Amsterdam.

Om 2000 uur openden wij ons concert met Serenate, gevolgd door Jubilate inclusief koor en klokken. Gertjan Polman kondigde weer als vanouds de te spelen muziekstukken aan.
Na ruim drie kwartier lekker musiceren sloten wij met Herzegovina Mars ons optreden af en werd de concertzaal verbouwd voor de Big Band Plus van DVS onder leiding van Bart van Meijl. (U weet wel De dirigent van Juliana).
Zij speelden heerlijk in het gehoor liggende nummers, zoals James Bond themes, een heel tribute aan Abba.etc.etc. Na ruim drie kwartier eindigde zij hun concert met het ook bij ons gespeelde nummer Hello Dolly. Alleen bij de Big Band Plus spelen ze het in een hoger tempo, verrassend om dat het dan toch weer heel anders klinkt. Prima concert Dames en heren van de Big Band plus, wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Om 2200 uur was helaas het concert ten einde maar ging het feestje nog gezellig verder in de bar van DVS.
Omstreeks 2300 uur vertrokken wij weer richting Amersfoort om net voor 2400 uur weer bij ons clubgebouw te arriveren.
Big Band Plus van DVS bedankt voor de fantastische avond en wat ons betreft tot ziens!
Veel succes bij jullie jubileum activiteiten!