Verslag Taptoe Midden Nederland (J)

Eén van onze leden heeft een eigen bedrijfje dat ook muziekevenementen organiseert. Zo ook Taptoe Midden Nederland in Zeist en natuurlijk had hij ook zijn eigen korps uitgenodigd. Dat niet alleen, ook nog onze jeugdshowband Bernhard.

Omdat het alweer 2 weken geleden wat dat we onze nieuwe show gelopen hadden, en de andere show nog veel langer geleden, was er eerst nog een korte showrepetitie op het veld aan de Kaliumweg. Ik vind dat altijd lekker, je weet wie er wel en niet zijn en je kent de punten waar je op moet letten. Helaas begon het al snel te regenen (dat had het al vaker gedaan die dag) dus vertrokken we alweer snel naar het clubgebouw. Ook Bernhard was daar inmiddels terug, die hadden op een veld in de buurt hun show geoefend.

Het was even wachten maar uiteindelijk kwam 1 grote dubbeldekker en een 8-persoonsbusje aan bij de Grote Koppel. Een aantal leden besloot direct de eigen auto te pakken, maar het viel mee. De overgebleven muzikanten konden allemaal zitten en alle spullen konden net mee. Gelukkig waren het slagwerk en de zwaar koper instrumenten al met het uniformbusje en aanhanger naar Zeist vertrokken.

Aangekomen in Zeist was er niet veel tijd meer over om om te kleden, de taptoe begon al om 19.00 uur. Dus snel het pak aan, even inspelen, afstemmen en naar het plein voor de eerste show. Op het parkeerterrein was een mooi taptoeveld opgebouwd, net groot genoeg en met mooie hoofdtribune, zijtribune, staanplaatsen en muzikantenvak. Voor elk wat wils dus.
Onze eerste show is een aangepaste versie van “The Brave”. Dit jaar (voorlopig) zonder doedelzakken maar met het indrukwekkende nummer Band of Brothers. De show loopt heel aardig en de muziek klinkt prima.

Na Juliana is het de beurt aan de Euroband voor in eerste show “Bella Italia”. Een mooie publieksshow met veel interactie met het publiek en bekende nummers. Onze jeugdshowband Bernhard is de volgende deelnemer met “Saturday Night”. Voor het eerst de show voor “echt” publiek en op een taptoeveld buiten, dat is niet makkelijk. Maar de kids slaan zich er goed doorheen. Op weg naar het nationale jeugdshowconcours in Vlissingen!
Ook EDG uit Ermelo heeft een discoshow, met bijbehorende flitsende kleding en hoedjes. Het is een klein korps maar met een mooie bezetting, de muziek klinkt prima. Van de show heb ik niet veel gezien omdat er opgesteld moest worden voor onze tweede show deze avond.

Onze nieuwe show The New World loopt al heel lekker. Met de opmars Coming to America wordt meteen de aandacht van het publiek gepakt. De show loopt verder lekker, op When the Saints wordt enthousiast meegeklapt. Mijn eigen solo in The Godfather gaat helaas iets minder goed. Maar het publiek geeft ons na afloop een mooi applaus en de muzikanten zijn over het algemeen ook best tevreden. We zijn goed op weg naar het ODSC en het WMC (voor het eerst deelname met de show).

Als laatste korps speelt de Euroband hun nieuwe show. Ook hier: het klinkt prima, maar afgezien van wat blikken tussen de hekken door heb ik er niets van gezien. Ook de Euroband zal met deze show aan het WMC meedoen. Na de Euroband is het de bedoeling dat Juliana en Bernhard de finale starten met een stukje Massed Bands. Bij de eerste druppels van deze avond gaat Bernhard het veld op, en als Juliana erbij komt gaat het echt regenen. Aan het eind van het gezamenlijke nummer plenst het inmiddels en besluit de organisatie (terecht) om de finale niet verder door te laten gaan. Veel publiek is dan inmiddels de tribunes al af gevlucht.

Door de regen en grote plassen lopen Bernhard en Juliana terug naar de omkleedruimte die gelukkig dichtbij is. Snel droge kleren aan en de bus in. Door het vroege begin en het niet doorgaan van de finale zijn we reeds om kwart voor tien weer terug bij het clubgebouw. Gelukkig gaat de bar nog even open en kunnen we ook deze avond gezellig afsluiten.

Marco