Intocht Avondvierdaagse De Bilt

Op vrijdagavond 7 juni stond onze huisvervoerder Besseling om 18.45 uur op de Grote Koppel klaar om ons naar De Bilt te brengen.
Dit keer stond er een heel ander optreden op de kalender dan vorige week (het NJF met een mooi resultaat van 82.81 punten). In plaats van de show gaan we nu een streetparade lopen en werken we mee aan het binnenhalen van de Avondvierdaagse; we gaan nu niet naar Vlissingen maar blijven dichter bij huis: De Bilt en is het buiten zo’n 10 graden warmer dan vorige week.
Met een relatief klein korps (sommige leden lopen de intocht van de “eigen” Avondvierdaagse in Hoogland of Hoevelaken, zijn op kamp (of net terug) of moeten werken) vertrekken we. Gelukkig zijn alle partijen aanwezig en kunnen we optreden.

Chauffeur Roger brengt ons snel en vakkundig naar de verzamelplaats waar al grote groepen scholieren klaar staan voor hun glorieuze intocht.
Zodra de leden de bus hebben verlaten kunnen de uniform jasjes aan en de instrumenten uit de koffers.
Koos Poot zorgt vanavond voor het afstemmen en de leiding op straat terwijl ik naar het startpunt van de intocht loop om te horen wat de volgorde van de korpsen zal zijn.
Bernhard zal als tweede in de stoet lopen achter De Biltse Harmonie die zich ook al het verzamelen is.

Om 19.50 uur staat Bernhard klaar om te starten. Onder leiding van tamboermaître van dienst Wouter Kluijfhout gaan we op stille trom (Joey van Loveren is onze redder in de nood en speelt vanavond Bass drum) naar het startpunt.
Als om 20.00 uur het startsignaal wordt gegeven schuiven wij in de stoet in achter een basisschool en voor een groep ouderen in rolstoel.
Hoewel de muziek soms wat weifelend wordt ingezet, wordt er zeer behoorlijk gespeeld en gelopen.
Je hoort dat sommige leden een solo partij spelen (1 piccolo, 1 trombone (de tweede was het mondstuk vergeten) maar over het algemeen werd een prima optreden verzorgd.
Het is leuk om te zien dat de vlotte muziek van Bernhard door het publiek wordt herkent en er (soms) zichtbaar van wordt genoten.

Na een korte route door het mooie dorp waarbij over het algemeen redelijk kan worden doorgelopen, komen we bij het eindpunt aan. Wij gaan echter niet het sportpark op maar lopen rechtdoor naar het punt waar we de bus hebben achtergelaten.
Hier aangekomen worden de instrumenten snel ingeladen, kunnen de jasjes uit en de petten af en kunnen we de koele bus is.
Om 21.00 uur rijden we weer richting Amersfoort waar we een half uur later de bus weer verlaten. Nog even omkleden in het gebouw en het opreden ligt weer achter ons.
Thuis wacht een lekker koel drankje.

Lex Boon