Verslag Klapstoelconcert Nijenstede

Zoals elk jaar sluiten wij ons seizoen af met een buiten optreden ergens in Amersfoort.

Dit jaar regelde ons oud voorzitter Gertjan Polman een prima plek n.l. bij het verzorgingshuis Nijenstede aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort. Om even voor zevenen arriveerde ik bij de locatie maar waar ik dacht dat het was, was het heel erg rustig? Enkele medemuzikanten arriveerden en die wisten dat je via de zij ingang door het huis bij een prachtige omheinde tuin/restaurant gedeelte kwam.

Daar op het terras zat een enorme groep bewoners al belangstellend uit te kijken naar alle voorbereidingen voor het concert. Onze vaste spullenvervoerders Henk en Kasper waren met nog een aantal leden de spullen aan het uitladen.

We zaten lekker dicht bij onze luisteraars en er kwamen nog een hele groep “vaste” volgers binnenlopen. Qua belangstelling hadden we niet te klagen, de plek, niet heel groot maar voldoende ruim om d.m.v. een beetje geven en nemen prima te kunnen musiceren. De Akoestiek was heel goed ondanks dat we buiten zaten.

Toen Dick verscheen op het podium werd hij meteen enthousiast begroet door een groepje dames. Zo onze dirigent zat er direct warmpjes bij. Tijdens het hele concert werd hij onder luid gejuich gevolgd. Kortom wat hen betreft kon het niet meer stuk. Prachtig!

Om half acht openden wij ons concert met Serenata, na de opening nam onze vaste speakerman Gertjan Polman het woord en dankte Nijenstede voor de uitnodiging. Hij memoreerde dat onze vereniging een lange traditie heeft wat betreft optredens bij Nijenstede. Bijvoorbeeld de jaarlijks aubades op Koninginnedag door Juliana en sinds afgelopen jaar verzorgd door Bernhard. Kortom wij maakte met ons optreden de cirkel rond en zette een traditie voort van optreden bij hen.

We speelden achtereenvolgens Adele in Concert en Les Miserables er werd regelmatig meegeklapt en gereageerd op onze verrichtingen. Heel erg leuk het enthousiasme van onze luisteraars. We speelden wave een Zuid-Amerikaans getint stuk wat precies paste in de sfeer en temperatuur van deze avond.

Na ruim drie kwartier sloten we ons concert af met The best of Mancini. Echter hierna hadden we nog een uitsmijter namelijk het stuk De promenade Polka, nu alle mensen klapte en “dansten” mee.

Bij het dankwoord door de organisatie voor ons optreden klonk het bis bis bis en werd er uitdrukkelijk om gevraagd nog een stuk te spelen. Na het trio van de Promenade Polka gespeeld te hebben sloten wij ons concert toch echt af! Na een drankje te hebben genuttigd was de avond helaas al weer om.

Nijenstede hartelijk dank voor de geweldig leuke avond en gastvrijheid. Wij hopen dat u genoten hebt van ons concert. Wat ons betreft wordt dit ook weer een traditie.

Groet,

Concertorkest Willem III.

Johan v.d. Bunt, muzikant bij Willem III