Jeugdtaptoe Katwijk

De zomervakantie loopt ten einde als er een vraag vanuit Katwijk bij ons binnenkomt: “Kan Bernhard op 7 september as. optreden?”
Na een snel rondje langs muzikale- en showleiding, een aangepaste eerste repetitie en een extra ingeplande showrepetitie voor vertrek is het antwoord snel geformuleerd: Ja!
En dus staan de eerste Bernhardleden met uniform en instrument om 11.15 uur voor het hek als ik bij het gebouw aankom.
Om even na half twaalf is ook de rest van de leden binnen en kan onder leiding van bandleider Jeroen Meijers de show worden doorgenomen.

Om kwart voor één hoor ik een bus aan komen rijden die ik even snel achteruit weg zie rijden. Na snel contact met Besseling kom ik in contact met John, onze chauffeur van die dag, die vanwege geparkeerde auto’s niet bij de Grote Koppel kon komen en dacht om te kunnen rijden om vanaf de andere kant de Grote Koppel op te kunnen.
Al snel bleek dat dit niet kan en troffen we de bus op de Kwekersweg en konden we snel gaan laden.

Onderweg troffen we een open brug op de A1 en wat hinder bij wegwerkzaamheden op de A10 zodat we aan de late kant in Katwijk aankwamen waar we werden opgewacht.
In het gebouw van DVS kon snel worden omgekleed en werden we met de bus afgezet bij de oude kerk aan de Boulevard in Katwijk.
Hier waren de andere deelnemers al verzameld. Adest Musica junioren, junioren DVS en Marchingband DVS.
Rondom het Andreasplein waren verschillende activiteiten ondernomen door DVS die een grootste promotiedag houden die afgesloten wordt met een streetparade en jeugdtaptoe.

Als eerste vertrekt junioren DVS voor een korte streetparade door het centrum van Katwijk gevolgd door Adest Musica junioren, Bernhard en de Marchingband DVS.
Hierna start een concert op het plein door de DVS Big Band Plus onder leiding van Bart van Meijl.
Nadat alle korpsen weer waren verzameld op het Andreasplein en een consumptie hadden gekregen, kon de show starten.
DVS Marchingband betreedt als eerste het plein om met een mooie openingsfanfare de toon te zetten.
Inmiddels is het behoorlijk druk geworden op het Andreasplein als Adest Musica junioren opmarcheert om hun show te brengen. Het korps presteert goed en de muziek klinkt lekker en volwassen. Wat is het toch mooi om te zien dat dit jeugdkorps zich ieder jaar weer heeft verbeterd. Top optreden dames en heren!
Vervolgens is het de beurt aan Bernhard. Tijdens de opmars wordt de ingang van de discotheek weer klaargezet en de show kan van start. Onder leiding van tamboermaître van dienst Caroline Maan en met Joey van Loveren als ‘gastspeler’ op de bassdrum wordt dit eerste optreden na de vakantie prima afgewerkt. Met een uitgedunde trompetsectie klinkt de muziek toch goed (prima solo Annemarie!) en presteren onze toppers goed. Inmiddels is de dunne bewolking geheel verdwenen en schijnt de zon volop. Met de zee in de rug, de visboer naast het plein en de zon op de schedel voelt het weer als vakantie.

Tijdens de afmars wordt weer even hard gewerkt om de spullen op te ruimen en het plein vrij te hebben voor de Nederlandse kampioenen op zowel mars als show: Junioren DVS. Er wordt weer een prima show met een puik stuk muziek gepresenteerd en het is te hopen dat er weer veel aanmeldingen bij dit top jeugdkorps gaan plaatsvinden zodat ze in de toekomst kunnen blijven presenteren.
Nadat de Katwijkse junioren het veld hebben verlaten betreedt de Marchingband DVS het veld. Hoewel deze band bij het laatste WMC net buiten een podiumplaats op het onderdeel mars greep blijft het een geweldig gezicht deze band te zien marcheren. Zij brengen de WMC show die de 91.58 punten dik heeft verdiend. Wat een mooi geluid en een imponerende show (zelfs op het kleine Andreasplein).

Na de show blijft DVS op het veld staan en zetten de Katwijkse junioren een lekker mars in waarmee ook Adest Musica en Bernhard weer op komen.
Een lekker korte finale met het taptoesignaal door een jeugdlid van DVS en het Wilhelmus krijgen alle korpsen een originele snoeptaart aangeboden.
Ieder korps marcheert op eigen muziek af en Bernhard eindigt haar afmars bij de bus die inmiddels weer op de Boulevard staat.
Snel rijden we terug naar het gebouw van DVS waar we ons weer in burgerkleding om kleden.

Na afscheid genomen te hebben van DVS vertrekken we in de richting van Amersfoort waar we na een voorspoedige reis aankomen.
Hiermee komt een einde aan het eerste optreden na de vakantie dat voor deze vakantie nog niet gepland stond.
Door een flexibele houding van onze leiding en inzet van onze leden zijn wij (in tegenstelling tot veel andere jeugdkorpsen die in eerste gevraagd waren door DVS) is staat geweest een prima maar vooral erg leuk en gezellig optreden te kunnen verzorgen.
Ik wil iedereen daarvoor danken en mijn welgemeende complimenten overbrengen.
Dit biedt grootse perspectieven voor de komende optredens.

Bekijk ook de foto’s.

Lex Boon