Verslag Concert ICOON

Vijf jaar Willem III gevierd in Icoontheater.

Dit jaar hielden wij voor het derde achtereenvolgende jaar ons concert in het Icoontheater in Vathorst.

Dit jaar vierden wij ons vijf jarig bestaan en zoals wij elk jaar doen nodigden we ook dit jaar weer een 2de orkest uit om samen een mooie afwisselde avond te kunnen brengen. Dit jaar viel de keuze op de Amersfoortse Vocalgroup Jammin.

Zaterdagmiddag omstreeks 1730 uur kwam ik  aan bij de Icoon en stond Leo Brouwer zijn opname spullen al in de lift te zetten. Het was weer een hartelijk weerzien met de mensen van het Icoontheater. Gastvrij, met 100% inzet, alles kan houding treden zij ons al drie jaar tegemoet. Geweldig en bedankt voor weer een perfect geregelde avond.

Om klokslag 1800 uur  kwamen Henk en Kasper met de bus voorrijden met al onze spullen. Binnen een half uur stond de opstelling van Willem III klaar.

Om 1900 uur speelden we  in en stemden de instrumenten af, hierna gauw het podium weer leegmaken voor het optreden van Jammin.

Om 2000 uur opende Vocal Group Jammin de avond met We’re Jamming onder leiding van dirigent Binne Meijer hun concert.  20 zangers en zangeressen die acapella een zeer uiteen lopend repertoire zingen. Geweldig, iedere keer weer in een andere opstelling en lead zanger of zangeres brachten zij een zeer afwisselend programma met nummers als Feeling good, Happy maar ook Under presusure lieten ze horen echt alles te kunnen zingen en dat zonder begeleiding van een muziekinstrument. Zij zongen in totaal 13 nummers en eindigde met Living on a prayer en nog een toegift hun bijdrage.

Het publiek, dat in grote getale gekomen was, waardeerden hun optreden zeer en klapten en joelden. Het was voor ons allen een zeer geslaagd optreden en experiment, want afgelopen jaren hadden we altijd orkesten maar nu voor het eerst een Vocalgroup. Jammin hartelijk dank en veel succes bij jullie concertavond zaterdag 29 maart a.s. ook in het Icoontheater.

In de pauze bouwden we met heel Willem III het podium op voor ons optreden.

Vijf jaar geleden begonnen we met 30 mensen onder leiding van onze fantastische dirigent, arrangeur en schrijver Dick Roelofsen het avontuur Willem III.

Weet u dat Dick in deze vijf jaar nog nooit een oefenavond gemist heeft, elke woensdagavond komt hij uit Ede trouw naar de Koppel 65. Over inzet gesproken en wat een plezier hebben we samen. Hij spaart zichzelf en ons niet, maar benadrukt altijd, straal plezier uit zo ook deze avond weer mensen geniet ervan.

Wij openden de avond met een medley 5 jaar W III met ons eerste muziekstuk van 5 jaar geleden Hello van Lionel Ritchie, gevolgd door Glasnost en als laatste Tears in Heaven van Eric Clapton. Aangekondigd door onze vaste speaker al 5 jaar Gertjan Polman, die op weergaloze wijze de hele avond versloeg.

Het tweede stuk was een Meditation genaamd The Light of te World, gebaseerd op het gezang Een naam is onze hope. Een moeilijk maar prachtig koraal dat zijn oorsprong vindt bij Het Leger des Heils.  Gezien het daverende applaus en na het concert van diverse kanten positieve reacties werd dit zeer gewaardeerd.

Vervolgens speelden we Lord Tullamore, The best of Billy Joel, Filmmuziek dmv Pearl Harbor naar echte rock met de Deep Purple Medley met als solist Claudia Sekema die de bastenorsax liet horen.  We eindigde ons concert met een Mars/ koraal The Kingdom of God.

Na dankwoord van onze voorzitter Raymond Kamps gaven we nog een toegift met A whiter shade of Pale met als Solist trompettist Marcel treffers(prachtig gespeeld Marcel).

Ja vijf jaar Willem III gegroeid van 30 naar 45 leden, gegroeid als orkest in kwaliteit en wij hopen dat u daarvan genoten heeft. Wij deden het graag en danken U en sponsors voor het mogelijk maken van deze avond.

Ten slotte nog een woord van dank aan Gertjan van Schootbrugge hij nam na 5 jaar afscheid van ons, bedankt voor je inzet als muzikant maar ook als gewaardeerd lid van de muziekcommissie was jij samen met Dick verantwoordelijk voor de muziekkeuzes.

Johan vd Bunt, fluitist