Keistedelijk Opleidingsorkest

Keistedelijk Opleidingsorkest gaat van start in Het Eemhuis!

Vrijdag 18 april start het Keistedelijk Opleidingsorkest in Het Eemhuis bij Scholen in de Kunst. Dit bijzondere initiatief van enkele Amersfoortse muziekverenigingen, waarin Bernhard en Wilskracht het voortouw hebben genomen, gaat dan tot een eerste klinkend resultaat leiden. De Muziekschool van Scholen in de Kunst was direct enthousiast om dit goede idee mede vorm te geven en te realiseren.

Muziekverenigingen zijn door recente bezuinigingen gedwongen om kosten te besparen. Hiervoor zoeken zij oplossingen waarbij zij hun muzikale kwaliteiten behouden. De deelnemende verenigingen aan het Keistedelijk Opleidingsorkest (KSO) delen de kosten voor het orkest. De samenwerking biedt ook een oplossing voor de soms wisselvallige en beperkte aanwas van beginnende muzikanten bij de verenigingen. De beperkte instroom van beginnende leden maakt het moeilijk om een beginnersensemble of leerlingenorkest zodanig samen te stellen dat leerlingen op hun eigen niveau kunnen musiceren. Het samenvoegen van jonge muzikanten van meerdere verenigingen in het KSO is zo een levensvatbaar en kwalitatief sterk initiatief.

Samenwerking
Voor de leerlingen van de Muziekschool van Scholen in de Kunst is het KSO een mogelijkheid om kennis te maken met muziekverenigingen en hun muziek zodat zij ook enthousiast korpslid kunnen worden.
Muziekvereniging Bernhard, Wilskracht, Coda en de Muziekschool van Scholen in de Kunst gaan in eerste instantie deze samenwerking aan. Wellicht volgen er meerdere muziekverenigingen.

Eerste repetitie
Het Keistedelijk Opleidingsorkest staat onder leiding van Liesbeth Vernout, docent van Scholen in de Kunst. Liesbeth heeft veel ervaring met het bijbrengen van samenspelervaring aan beginnende muzikanten. Daarnaast is het een groot voordeel dat zij regelmatig contact heeft met alle docenten van de Muziekschool en er dus meer maatwerk geleverd kan worden. Vanzelfsprekend heeft zij ook regelmatig contact met de muziekverenigingen waarvan de leerlingen in het Keistedelijk Opleidingsorkest spelen. Vrijdag 18 april is de eerste officiële repetitie in het splinternieuwe Eemhuis, Eemplein 75 in Amersfoort.