Lintjesregen

Erelid Willem van Loveren Koninklijk onderscheiden

Tijdens de lintjesregen in Amersfoort is erelid Willem van Loveren lid in de orde van Oranje Nassau geworden. Deze onderscheiding heeft Willem verdiend door zijn grote maatschappelijke inzet in kerk; sport en uiteraard muziek.

Willem kan met één woord worden omschreven: “verenigingsicoon

Vanaf de oprichting in1926 is de naam Van Loveren verbonden aan onze vereniging. Inmiddels is de vierde generatie actief.

Door de grote inzet van Willem is onze vereniging uitgegroeid tot wat het nu is:
Een (inter)nationaal bekende showband, die veel optredens verzorgt in zowel Nederland als daarbuiten.

Willem is van jongs af aan muzikaal actief geweest als slagwerker.
Daarnaast heeft hij de nodige extra taken verricht binnen de vereniging.
Zijn meeste tijd heeft hij binnen het bestuur besteed aan zijn taak als manager of “regelneef” zoals hij het zelf altijd noemt.
Door zijn inzet heeft onze vereniging een groei doorgemaakt waar heden ten dage nog van geprofiteerd wordt. Optredens tijdens de Nationale Militaire Taptoe te Breda; Openingsceremonie van de Vierdaagse te Nijmegen en meerdaagse trips naar o.a Orléans(Frk) waren zijn verdienste. Met zijn ogenschijnlijk ietwat flegmatieke, maar altijd scherpe, houding wist hij menig organisatie voor zich te winnen en opende hij deuren voor Juliana die voor anderen gesloten bleven.

Na het stoppen als manager is hij nu paukenist bij Willem III en organisator van het vijfjaarlijkse “Grote Koppel concert”.

Het bestuur en de leden zijn heel trots op Willem en feliciteren hem van harte met zijn onderscheiding. Het is hem van harte gegund.

Rob Boon