Verslag Seizoenspresentatie

Inmiddels is het een traditie geworden, de Seizoenspresentatie van de Chr. Muziek- en Showband Juliana. Dit jaar vond deze plaats op zaterdagavond 19 april in sporthal Juliana van Stolberg in Amersfoort.
Al meer dan 5 jaar kent de vereniging 3 eigen onderdelen, naast Juliana ook onze Jeugdshowband Bernhard en het Concertorkest Willem III. Met deze 3 orkesten is prima een avondvullend programma te maken.

’s Middags zetten de beide showbands de laatste puntjes op de i bij de laatste showrepetities voordat het optredenseizoen gaat beginnen. Als Juliana de laatste noten speelt zijn de eerste muzikanten van Willem III al aangekomen om hun concertopstelling op te bouwen. De meeste Juliana-leden gaan thuis nog even wat eten of zoeken de lokale snackbar op.

Om half acht begint de presentatie met een kort concert van Willem III. De tribunes zitten lekker vol, veel mensen zijn afgekomen op dit gratis evenement. Op vakkundige wijze praat onze manager Rob Boon de avond aan elkaar.
Tijdens dit concert verzamelt Juliana zich buiten bij de grote achterdeuren, die bij het een-na-laatste nummer geopend worden. Op het trio van Kingdom of God marcheert Juliana de zaal in en stelt zich op achter Willem III.
Het laatste nummer van Willem III, samen met Juliana en enkele muzikanten van de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums, is het altijd mooie Highland Cathedral. Zeker deze versie, met extra koperfanfare, die we dit jaar tijdens diverse taptoes uit zullen voeren.

Na dit nummer marcheert Juliana af en wordt de zaal leeggemaakt voor de shows. Als eerste brengt Juliana de show “The Brave” waaraan dit jaar nogal wat is veranderd. De mars Colchester Castle en choreografie hierop is helemaal nieuw en voor de muzikanten wat onwennig. Verder gaat de show prima, inclusief het samen spelen met de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums die ons dit jaar zullen versterken tijdens het prachtige muziekstuk Band of Brothers.

Direct na de pauze is Juliana alweer aan de beurt, met de show “The New World”. Ook aan deze show zijn diverse wijzigingen aangebracht zoals de nieuwe afmars Captain America. De show gaat heel goed, het is duidelijk dat Juliana klaar is om de taptoevelden in het land op te gaan.
Tot slot is er de première van de nieuwe Bernhard-show “This is Love”. Een mooie show met op maat voor dit jeugdorkest geschreven muziek door René Leckie en als centraal thema de liefde. De jongens en meiden gaan er helemaal voor, het klinkt goed en ziet er ook prima uit. Een hele goede eerste uitvoering voor publiek!

Voor de “finale” marcheert Juliana weer de zaal in waarna Bernard er tussen komt en we gezamenlijk het koraal “Blijf Bij Mij Heer” spelen. Voor het eerst óók solisten van Bernhard die de koperfanfare meespelen. Hierna verdwijnt Juliana naar de kleedkamers en wordt met Bernhard in de zaal nog even het resultaat van de nieuwe show gevierd.

Onze korpsen zijn er klaar voor, Juliana kunt u tot eind september op 13 taptoes in binnen- en buitenland tegenkomen, Bernhard op 7. Als eerste op Koningsdag en wel Bernhard in Huizen en Juliana in Kampen. Graag tot ziens!

Marco