Verslag Klapstoelconcert

Woensdagavond 16 juli was onze laatste oefenavond voor de vakantie en traditiegetrouw houden wij dan een klapstoelconcert ergens in Amersfoort. Dit jaar werden we uitgenodigd bij Birkhoven zorggoed aan de Soesterweg te Amersfoort. Ook dit jaar hadden we weer een goede afspraak met het weer, heerlijk warm en zonnig. Wat wil je nog meer? Heerlijk om te spelen en te luisteren.

Om half acht opende we ons concert met A west country March. Onze speaker van de avond was niemand minder dan Pim van Kolfschoten die zonder enige plankenkoorts ons introduceerde bij een grote groep bewoners en familie en belangstellenden. Dit speelt fijn als er zo een grote groep belangstellenden zijn.

Vijf jaar Willem III en dus voor de vijfde keer een klapstoelconcert met veel nieuwe muziek zoals Ever Brever Ever stronger een prachtig koraal gemaakt n.a.v. de verschrikkingen van 911 in Amerika in 2001. Hierna A whiter shade of pale met als solist Marcel treffers op Bugel maar ook nummers uit het recente verleden bijvoorbeeld A Tribute to Whitney Houston, Promenaden Polka en The Best of Mancinni.
Vervolgens weer een nieuw nummer Soul Bossa Nova van Quincy Jones met een geweldige solo van bas trombonist Roelof Botter.
Het concert werd om 2020 uur afgesloten met ook weer een nieuw nummer The best songs ever met stukken als Music was my first love en eindigend met YMCA. Gezien het applaus hadden de toehoorders van ons concert genoten.

Zo sloten we ons eerste deel van ons jubileumjaar af, een eerste halfjaar met mooie optredens en dit alles onder de bezielende leiding van onze topdirigent Dick Roelofsen’’. Dit eerste halfjaar mochten we ook weer een aantal nieuwe muzikanten verwelkomen en helaas ook definitief afscheid moeten nemen van onze fluitiste Jacqueline, die helaas door problemen met haar schouder niet meer verder kan musiceren. Jammer maar dank voor de fijne jaren.

Grootste dank gaat uit naar u onze fans en toehoorders, dank voor jullie steun en komst. Wij deden het graag en hopen u in het najaar weer te treffen. Dit kan al op zaterdag 6 september a.s. bij de jaarlijkse taptoe op de hof van Juliana en Bernhard met dit jaar Willem III in het voorprogramma. Hopelijk tot ziens op 6 september, 1930 uur op de hof!!

Willem III
Johan v.d. Bunt