Taptoe Amersfoort

Taptoe Amersfoort 2014, de mooiste afsluiter van de Amersfoortse zomervakantie!

Begin september. De vakanties zijn achter de rug en de scholen weer begonnen. Hoogste tijd om Amersfoort op een mooi muziekfestijn te trakteren. Op zaterdagavond 6 september wordt vanaf 19.30 uur de Amersfoortse Hof weer gevuld met muziek! Op de 17e editie van Taptoe Amersfoort zetten de Chr. Muziek- en Showbands Juliana en Bernhard, dé Muzikale Ambassadeurs van Amersfoort, wederom hun beste beentje voor! Maar niet alleen Juliana en Bernhard, want opnieuw de heeft de taptoeorganisatie z’n best gedaan een afwisselend programma van hoog niveau te brengen.

Jeugdkorps Bernhard presenteert haar show “This is love”. Een show vol passie en liefdesmelodieën.

Juliana zal haar show “The New World” op haar eigen Hof laten zien. Dit is  een prachtshow met het verhaal van de Amerikaanse geschiedenis waarmee al veel successen zijn behaald in binnen- en buitenland.

Uit Empel komen twee gastkorpsen: Drumfanfare Exempel en hun jeugdkorps Jong Exempel. Exempel is een korps dat hard aan de weg timmert en vorig jaar op het Wereldmuziekconcours een gouden medaille met onderscheiding won op de marswedstrijd. Dit jaar mochten zij optreden voor Koning Willem Alexander bij de opening van het Mauritshuis in Den Haag. Zij brengen deze avond hun show “Love is all”. Twee show’s over liefde dit jaar en dat belooft dus een zwoele avond te worden op de Hof. De Taptoecommissie streeft ernaar om ieder jaar, naast Bernhard, een tweede jeugdkorps te laten optreden en dat is gelukkig nu gelukt met Jong Exempel. Want “wie de jeugd heeft…..”

Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt met een top showband uit het Groningse Ulrum: Showband DOS. Dit korps werd vorig jaar bij het Wereldmuziekconcours kampioen show in de first division. DOS staat garant voor spectaculaire shows en dit jaar zal dat hun show “War and peace” zijn. Een optreden dat u niet mag missen.

Voordat de taptoe om 20.00 uur begint zal Concertorkest Willem III vanaf 19.30 uur een afwisselend muzikaal programma brengen om iedereen vast in de juiste stemming te brengen.

Programma Taptoe Amersfoort 2014

  • Drumfanfare Exempel Empel
  • Showband DOS Ulrum
  • Drumfanfare Jong Exempel Empel
  • Chr. Muziek- en Showband Juliana
  • Chr. Muziek- en Showband Bernhard

Voorprogramma: Concertorkest Willem III

Juliana, haar sponsors, en ondernemersvereniging De Hof trakteren Amersfoort op een geweldige Taptoe, voor alle publiek gratis toegankelijk!