Muziek- en Showband Bernhard derde bij landelijk jeugdconcours

De Chr. Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort is dit weekeinde als derde geëindigd bij de jeugdmanifestatie van de Nationale Militaire taptoe in Rotterdam. Een prestatie waar iedereen van dit jeugdkorps en de rest van de vereniging zeer trots op is.

Ieder jaar wordt er tijdens de Nationale Militaire Taptoe een jeugd showconcours gehouden. Hierbij treden dan jeugdkorpsen afkomstig uit heel Nederland op in het voorprogramma van de Taptoe. De jeugdkorpsen worden daarbij beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit instructeurs van de Militaire beroepsorkesten.

Tijdens deze editie van 2014 streden er 9 jeugdkorpsen om de hoogste eer. Op zaterdagmiddag 27 september was het de beurt aan Bernhard. Voor een volle zaal in Ahoy Rotterdam, goed voor zo’n 5000 toeschouwers, speelde Bernhard de show “This is Love”. De jeugdige muzikanten lieten zich van hun beste kant zien en horen en zetten een hele puike show neer. Een ovationeel applaus viel hen te deel. Het gevoel na afloop was goed. Dat dit goede gevoel terecht was werd zondagmiddag bevestigd toen, tijdens de grote finale van de Nationale Taptoe, de uitslag bekend gemaakt werd. Met 83 punten was een hele mooie derde plaats de beloning voor Bernhard.

Opnieuw een bewijs dat de Muziek- en Showbands Juliana en Bernhard terecht dé muzikale ambassadeurs van Amersfoort genoemd worden.