Verslag ICOON Concert

Dit jaar voor de vierde keer in opeenvolging ons concert in de Icoon in Vathorst. Een traditie? Ja, maar wel elk jaar weer met een verrassing wie als 2de muziek ensemble met ons concert mee doet.
Dit jaar… geen andere deelnemer maar wel heel verschillende deelnemers uit onze eigen gelederen. Hieronder een impressie van ons concert van afgelopen zaterdagavond.
Dit jaar kozen we er voor om de hele avond zelf in te vullen. Daar we allround zijn qua muziekstijlen heeft Dick dit jaar een enorm aantal nieuwe muziekstukken voor ons gearrangeerd. Nu dat hebben we geweten de afgelopen periode van ruwweg Nieuwjaar tot 14 maart hebben we keihard moeten studeren op alle nieuw werk. Prachtig was dat maar ook wel een gok. Gaat het ons lukken?
Tijdens het voorbereiden van ons concert werden wij ook geholpen door het feit dat binnen Juliana een natuur talent dit jaar nadrukkelijk aan de weg begon te timmeren. Namelijk Susan Boon. Zij is een verdienstelijk saxofoonspeler samen met haar zus bij Juliana maar zij bleek ook nog eens fantastisch te kunnen zingen. Zij wilde graag met ons optreden dus dat was hele mooie kans.
Willem III heeft een uitgebreide saxofoongroep en die meiden en jongens wilden een nieuwe traditie opzetten. Namelijk een miniconcert geven als saxofoongroep. Zo het programma was geboren nu de uitvoering.
Zaterdagavond om 1730 uur kwamen we bij de Icoon aan en dat was meteen weer als vanouds. Hulpvaardig, alles kan, direct koffie en thee en weer prachtige ruime omkleedplekken voorzien van tafels en stoelen om relaxed te kunnen omkleden. Hartelijk dank medewerkers Icoon. Henk Leyenhorst en Kasper Lootens arriveerde met een prachtige ruime bus geleend van onze vaste vervoerder Besseling. Besseling hartelijk bedankt!
Om 1845 uur soundchecken en het licht even goed afstellen nu wij waren er klaar voor. Om 1930 uur liep de zaal lekker vol.
We openden met Toccata een stuk gearrangeerd door Jacob de Haan. Hierna kwam onze ladyspeaker Liesbeth Van Arendonk om het programma aan te kondigen. Zij is ook uit de eigen gelederen en actief spelend lid van Juliana. Het was voor het eerst maar dat was niet te merken. Top Liesbeth en hartelijk dank. Wij vervolgeden ons concert met de Suite over Valeriusliederen met o.a. het Wilhelmus een klassiek getint stuk. We speelden hierna David of the White Rock, een stuk over een Ierse Monnik.
De lichte muziekstijl werd uitgevoerd met de Glenn Miller Medley, speciaal voor jouw vader, Pim van Kolfschooten, die zo plotseling afgelopen week overleed! Hierbij kregen wij ondersteuning door synthesizer- en pianist Jan van der Put, Dank voor de ondersteuning.
Gevolgd door Symphonic Rock bestaande uit stukken van de legendarisch popgroep Queen. Met achtereenvolgens Induendo, A kind of Magic, Another one bites the Dust, Radio Gaga en als slot We are the Champions ook hier verdienstelijk ondersteund door Jan van der Put. Het zou mooi zijn als we ooit ook nog eens een gitarist erbij krijgen. Makkelijk in het gehoor liggende muziek maar moeilijk om het goed te spelen. Dick heeft hier ons de fijne kneepjes van het spelen van dit soort genre de afgelopen periode proberen bij te brengen. Ik vond het goed gaan en gezien het applaus vond ons publiek dit ook. Vervolgens speelden we Prince Igor om ons eerste deel af te sluiten met Gabriella’s Song. Het eerste stuk dat wij samen met zangeres Susan Boon uitvoerden. Prachtig ondersteund door de basgroep maar alle credit voor Susan! Echt een kippenvel moment zo mooi gevoelig en zuiver gebracht. Het was oor- en oogstrelend.
Na de pauze twee stukken van ons sax-ensemble Nocturne en The Washington post. Goed gespeeld! Leuk alleen saxofoons een mooi item ook in de toekomst voor alle andere secties van ons orkest! Ik zou zeggen “wie Volgt”?
Het gehele orkest begon zijn tweede deel met Elmo gevolgd door Concerto d’armore en als afsluiter de Astronautenmars om onze afkomst als “oud” showbandleden te accentueren.
Toen kwam Susan ons weer versterken met het prachtige Mijn leven is van Mij uit de musical Elisabeth. Ook hier liet zij horen over een uitzonderlijk talent te beschikken, prachtig om dit te mogen begeleiden als orkest.
Met Soul Bossa Nova met achtereen volgens als solisten Roelof Botter, bas trombone, Pim Kruithof op bugel en Adriaan Vonk op Trombone klonk ook goed. Heerlijk die “blaffende” Trombones, ik zit ervoor heerlijk het gaat dwars door je heen.
We sloten af met Best songs ever een medley pop muziek met o.a. Music was mij first love en na het dankwoord van de voorzitter eindigde we met een toegift Y.M.C.A.
Dit was echter nog niet het eind, Dick nam de microfoon om zijn waardering uit te spreken over ons eerste avondvullende programma als Willem III. Maar vooral om toch nog 1 keer als extra toegift Gabriella’s Song ten gehore te brengen.
Zo sloten we om ruim kwart over tien ons concert af. Wij hopen dat u genoten heeft en wij nodigen u alvast uit voor het volgende grote concert zaterdag 6 juni in de sporthal van de Bernhardkazerne. De viering van 70 jaar bevrijding met Juliana, Bernhard en Willem III.

Hopelijk tot dan of zoveel eerder bij een van de activiteiten van onze vereniging!
Groeten,
Johan v.d. Bunt, fluitist Willem III