Verslag Taptoe Bunschoten-Spakenburg

Vandaag, 29 april 2015, was het na Koningsdag de beurt om naar Bunschoten/Spakenburg af te reizen. Weer een optreden van Juliana en Bernhard samen en deze keer ook voor het eerst dit jaar de eigen show “This is Love” van Bernhard.
Zo rond zes uur werd verzameld bij het clubgebouw en om de nodige buskosten uit te sparen werd er met eigen vervoer naar Bunschoten/Spakenburg afgereisd. Dank aan alle chauffeurs van deze avond !
Onderweg toch wat regen maar we zaten droog in de auto. Op de taptoe locatie aangekomen was het al weer droog en bleek dat er nog wat tijd over was. Tijd voor Bernhard om nog even de afmars te oefenen. Zo gezegd, zo gedaan.

Naast alle muziekkorpsen van deze avond was er ook een “gelegenheidsfanfare” De Visafslag geformeerd met vele bekende gezichten hier in. Oud Juliana leden, Willem III leden ja zelfs de voorzitter van ons hoofdbestuur en onze tamboerinstructeur hadden zich deze keer hiervoor opgegeven. Complimenten aan deze (en alle andere) heren, voor een fanfare voor deze gelegenheid klonk het prima.

De gelegenheidsfanfare verzorgde de opening van deze taptoe met de Olympische fanfare. Daarmee was de kop eraf van deze avond. Het geheel werd deze avond “aan elkaar gepraat” door een voor ons bekende speaker Astrid Bonemeijer.
Tijdens de openingsfanfare hadden zowel Juliana als Bernhard zich opgesteld aan de rand van het veld om na de opening op te marcheren richting waar het dan moest gaan gebeuren.
Toch altijd weer indrukwekkend om een kleine 100 muzikanten te zien opmarcheren.
Na taptoe Huizen, ging ook dit keer de Massed Band show weer goed en kunnen we denk ik nu al van een succes spreken. Een eigen show gemaakt voor deze twee muzikale ambassadeurs van Amersfoort, dat zie je niet zo snel op de Nederlandse taptoevelden. Ook aan de reacties van het publiek te merken valt deze show in goede aarde bij het taptoe publiek (overigens bij de leden zelf ook zo te horen aan hun reacties).
Hierna was het de beurt aan VIOS uit Mijdrecht met hun thema show “CSI – The Lost Girl”, met danseres die bijna letterlijk “de rode draad” door deze show is. Prima gedaan en weer eens wat anders voor de nodige afwisseling. Daarna was het de beurt aan Bernhard met hun (vernieuwde) show “This is Love”. Toch wel wat zenuwen bij de kids vooraf en daar gingen ze dan.
De hele show ging goed en complimenten zijn op hun plaats aan alle kinderen, zeker voor de nieuwkomers in het korps dit jaar ! We blijven oefenen want in november moet alles als een huis staan voor het concours in Schiedam.

En uiteraard na Bernhard was het de beurt aan Juliana met hun show. Zag er werkelijk helemaal goed uit ! Top show van een top band.
Als laatste optreden stond de Floraband uit Rijnsburg op het programma. Deze band uit Rijnsburg schitterde op deze taptoe wederom met hun “007 James Bond, Band on a Mission” show. Wat blijft opvallen bij hen zijn de prachtige (van de Coldstream Guards) afgeleide uniformen en de klankkleur (let eens op de es kornet) van deze show- en marchingband.

Na alle optredens tijd voor de finale waarin (o.a.) zowel het Spakenburgs Volkslied als het Wilhelmus werd gespeeld. Al met al een geslaagde avond waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. Op naar het volgende optreden !

Johan Kelder