Vacature voor Dirigent Juliana

Algemene gegevens
Voor de chr. Muziek en Showband Juliana Amersfoort zijn wij op zoek naar een dirigent. Juliana Amersfoort is opgericht in 1926 en bestaat uit de chr. Muziek- en Showband Bernhard, chr. Muziek- en Showband Juliana en concertorkest Willem III. Het orkest bestaat uit 60 enthousiaste muzikanten vanaf 16 jaar. Juliana is een veelzijdig orkest dat vele optredens verzorgd op taptoevelden in binnen- en buitenland. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar is het een jong korps met een grote potentie en een grote ambitie om zichzelf te vernieuwen en te verbeteren.

De repetities vinden plaats op zaterdag van 17.00-19.30 en indien nodig op donderdag van 20.00-22.00

Dirigent (m/v):
Onder dirigent wordt verstaan de persoon die de muzikale leiding geeft aan, en de muzikale verantwoordelijkheid draagt voor, de chr. Muziek- en Showband Juliana. De dirigent wordt benoemd door het bestuur en heeft een overeenkomst met de vereniging waarbij geen werkgevers/werknemersverhouding bestaat.

Profielschets dirigent:

 • In het bezit van het diploma conservatorium HaFaBra directie (of vergelijkbaar niveau);
 • Heeft affiniteit met de mars- en showsector;
 • Is in staat een goede analyse te maken van de muzikale vaardigheden en bezetting; draagt verbeterpunten aan, komt met oplossingen en zorgt binnen zijn/haar verantwoordelijkheidsgebied voor implementatie hiervan;
 • Is pedagogisch sterk onderlegd, inventief, creatief en inspirerend om muzikaal het maximale uit de muzikanten te halen waarbij plezier in het musiceren voorop staat;
 • Brengt en houdt variatie in de wekelijkse repetitie zodat iedereen met plezier naar de repetitie komt;
 • Onderhoudt goede contacten c.q. ontwikkelt activiteiten samen met de diverse geledingen als bruggenbouwer, om van de vereniging een geheel te vormen;
 • Is bereid in de voorbereiding naar optredens/ concoursen extra repetities te
  dirigeren;
 • Draagt zorg voor de (muzikale) evaluatie van het afgelopen jaar, definieert in overleg met het bestuur en Julianacommissie muzikale doelstellingen voor het nieuwe jaar en draagt dit uit naar de leden;
 • Ervaring met arrangeren heeft de voorkeur;
 • Heeft de intentie om zich voor minimaal 5 jaar aan de vereniging te binden.

Solliciteren
Spreekt deze vacature u aan? Stuur dan voor 14 september 2015 uw motivatiebrief met CV naar secretaris-j@juliana-amersfoort.nl. Streven is om eind september een eerste selectie van de kandidaten te maken waarna een proefdirectie onderdeel kan zijn van de procedure. Voor vragen over de procedure of inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met: Marc Smits (coördinator muziek en show ‘JULIANA’): muziek-j@juliana-amersfoort.nl 06 34 76 89 80.