Concert Dag van de Amateurkunst

Elk jaar organiseert cultureel Amersfoort de dag van de Amateurkunst in Amersfoort. Een uitmarkt van alle culturele verenigingen dit jaar gehouden vandaag 12 september. Onze vereniging werd vertegenwoordigd door Bernhard en Willem III die beide optraden op het Eemplein in Amersfoort.

Om 11 uur vertrokken wij lopend vanaf ons clubgebouw naar het Eemplein. Het regende een beetje en we twijfelden of we binnen of buiten zouden kunnen musiceren. Gelukkig stopte de regen en klaarde het op en kwam de zon zelfs te voorschijn, kortom ideaal concert weer. Henk had ’s morgens al een plek gereserveerd en afgezet zodat er geen fietsen konden worden neergezet. Een pracht plek vlak naast de ingang van het muziekgebouw aan het Eemplein. Top! Toen we aan kwamen stonden er al diverse groepjes mensen te wachten om ons concert te beluisteren.

Om 1130 uur starten wij ons concert met Soldaat van Oranje, prachtige herkenningsmuziek met het kenmerkende intro van drum en trombone. Gespeeld omdat wij (Nederland) dit jaar 70 jaar bevrijding vieren. De sfeer zat er meteen goed in. Wij vervolgden ons concert met de medley van Toto en die liep perfect. De overgangen in deze medley zijn tricky maar het ging buitengewoon goed en door het muziekgebouw achter ons klonk het lekker stevig. Het publiek dat nog steeds groeide in aantal gaf ons een enthousiast applaus. Om onze veelzijdigheid te tonen vervolgende we met het koraal David of The White Rock.
Het hoogte punt van ons concert vond ik Soul Bossanova, zo mooi het begin met in de hoofdrol Roelof Botter op de bastrombone, lekker knorren zoals onze dirigent Dick Roelofsen’ dit altijd noemt. Het stuk wordt beheerst door 9 trombones en een fagot. Vandaag liep het echt perfect en klonk het als een klok of zoals Dick memoreerde “zo het wordt zomer”. Hierna weer een stuk gerelateerd aan de bevrijding Song of Freedom gebracht, waarbij vooral het trio weer een koraal was. Een mars mag niet ontbreken en daarom brachten wij een oude bekende voor de meeste van ons n.l. Riviera. Deze mars was de eerste mars die ik leerde spelen bij Bernhard een dikke 40 jaar geleden. Tenslotte gingen wij er swingend uit met de Best songs ever, met stukken als YMCA, Music was my first love etc. Na dit stuk beloonde ons publiek ons met een daverend applaus.

Om 1215 uur was ons concert voorbij maar de hulptroepen van Bernhard verdeelden de bordjes al om een taptoe veld te creëren. Want na de senioren kwam de jeugd van onze vereniging in actie. Bernhard opende om 1230 uur hun optreden met hun prachtige show This is love.

Wat is muziek maken bij onze vereniging toch leuk. Wij deden het graag voor u en wij danken u voor uw aandacht en komst.
Concertorkest Willem III kunt u op 12 november a.s. in de brugkerk samen met het Luchtmacht mannenkoor beluisteren. Dan geeft namelijk Het Luchtmacht mannenkoor haar jaarconcert in de Brugkerk, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

Met muzikale groet,
Johan v.d. Bunt