Willem III bij Taptoe Amersfoort

Gisteravond was het weer de jaarlijkse Taptoe Amersfoort en voor het tweede achtereenvolgende jaar speelde concertorkest Willem III in het voorprogramma.

Maar buiten het meespelen was de hele uitvoering dit jaar hoofdzakelijk in handen van Willem III leden. Zes leden waren belast met de opbouw van de hof, hekken plaatsen, linten spannen, stoelen voor genodigde klaarzetten, opbouwen plek voor ons eigen concert.
Voor “al deze inspanningen” waren we om 1700 uur aanwezig op de hof en dronken Maurice en ondergetekende wat moed in bij een van de cafés. Hierna gingen Maurice, Friso, Marcel, Pim en ik wat eten bij de plaatselijke horeca tot dat om zes uur de hekken arriveerden. Na een drie kwartier was de markt omgebouwd tot een taptoe veld. Hierna konden wij ons razendsnel omkleden om 1930 uur precies op tijd te starten met ons concert.

Wij openden met het nummer Soldaat van Oranje. Gevolgd door een medley van Toto. Het concert ging goed ondanks de lage temperatuur en de harde wind waarbij onze muziekstukken en standaards dreigde weg te waaien. Maar we deden het graag voor alle mensen die ook onder dezelfde omstandigheden toch goed vertegenwoordigd waren, het werd gezellig druk. Om vijf voor acht sloten wij met een goed gevoel ons concert af, om daarna zo spoedig mogelijk onze stoelen en standaards en slagwerk van het taptoeveld te krijgen.

De taptoe is al uitvoerig beschreven door Marco, dus ik houd het kort. Marco bedankt trouwens voor het meespelen daar er nog diverse Willem III leden op vakantie zijn. De gastoptredens waren heel afwisselend. Ik vond Jong Adest echt heel goed klinken, Klein maar Fijn! Ik zelf werd het meest geraakt door de massedband Bernhard en Juliana. Schitterend zo een plein vol, mooie sound en een fantastisch gezicht. Ook het gezamenlijke, Blijf bij mij Heer, met een fanfare van Bernhard- en Julianaleden blijf ik een hoogte punt vinden. Om even voor tien uur was de prachtige Taptoe Amersfoort op de hof helaas al weer voorbij. Taptoecommissie bedankt voor het organiseren van deze afwisselende avond ondanks een krap budget toch zeer geslaagd.

Nu wij weer snel alles afbreken en Henk helpen alle spullen weer in de bus te laden. Om half elf reden we terug naar het clubgebouw, waar inmiddels de gasten al vertrokken waren maar nog veel eigen leden aanwezig waren. Mensen achter de bar bedankt voor alle lekkere hapjes en drankjes, prima verzorgd en zo eindigde wederom een zeer geslaagde taptoe en afterparty. Ik vind het fantastisch dat zo de hele vereniging zich inzette om deze avond tot een succes te maken.

Willem III is aanstaande zaterdag 12 september weer te beluisteren. Tijdens de dag van de amateur muziek spelen wij van 1130 uur tot 1215 uur op het Eemplein in Amersfoort. Hopelijk tot dan!

Namens Willem III, Johan v.d. Bunt