Showbands naar concours

Op zaterdag 8 november zullen de Chr. Muziek- en Showband Juliana en jeugdshowband Bernhard uit Amersfoort deelnemen aan het landelijke KNMO mars- en showconcours in Schiedam. Juliana houdt op vrijdagavond 7 november een gratis toegankelijke try-out in Sporthal Juliana van Stolberg. Zowel het marsoptreden als de show zullen – in uniform – vanaf 20.30 uur aan het publiek getoond worden als laatste voorbereiding op het concours.

In het zomerseizoen zijn beide muzikale ambassadeurs van Amersfoort door het hele land en zelfs in het buitenland op pad, om op te treden tijdens taptoes en optochten. Vanaf oktober wordt gewerkt aan nieuwe muziek en shows en het verbeteren van het “product”. Deelname aan een concours hoort hier ook bij. Op een concours beoordeelt een professionele jury zowel de muziek als de uitvoering/choreografie en levert nuttige opmerkingen die gebruikt worden voor verdere verbetering.

In Schiedam nemen beide showbands zowel deel aan de mars- als aan de showwedstrijden. Tijdens de mars ligt de nadruk op de strakke presentatie en het perfect uitvoeren van “bijzondere verrichtingen” zoals bochten, Engelse en Amerikaanse counters. Bij de show is de combinatie van de muziek en showfiguren belangrijk. Deze moeten goed bij elkaar aansluiten zodat de showband een muzikaal verhaal aan het publiek kan vertellen.

De Chr. Muziek- en Showband Bernhard, bestaand uit jongens en meisjes tot 16 jaar, neemt deel in de jeugdklasse. De Chr. Muziek- en Showband Juliana, met muzikanten vanaf 16 jaar, neemt op de mars deel in de eerste (hoogste) divisie en op de show in de middenklasse.

De try-out van Juliana start vrijdag 7 november om 20.30 uur in Sporthal Juliana van Stolberg aan de Graaf Hendriklaan in Amersfoort, de toegang is gratis. Bernhard zal niet aanwezig zijn omdat de jeugdshowband zaterdagmorgen al om 7.15 uur naar Schiedam moet vertrekken. Iedereen is van harte uitgenodigd om de try-out bij te wonen en Juliana een hart onder de riem te steken op weg naar een goede score in Schiedam!

Website: www.juliana-amersfoort.nl
Contact: manager@juliana-amersfoort.nl