Verslag Voorjaarsconcert Willem III

Voor ons dit jaar een nieuwe locatie om ons voorjaarsconcert te houden. Ook dit jaar wilden we zelf de hele avond verzorgen en geen beroep doen op andere orkesten of zanggroepen. Met een uitzondering we hadden bij ons laatste concert met het Luchtmacht Mannenkoor afgelopen jaar kennis gemaakt met een fantastische zangeres een geweldige sopraan Loes Jongen.

Toen wij de avond vastlegden in begin december waren we de enige in de regio, dachten we!
Maar later kwam De nacht van de militaire muziek in het museum op Soesterberg en het concert van st Cecilia in de Flint nog bij. Of te wel keuze genoeg. Maar gelukkig afgelopen zaterdag zat de Bron vol met een heerlijk enthousiast publiek te wachten op een zeer gevarieerd programma. Voor af wil ik dank uit brengen aan de koster en medewerkers van de Bron. Prima verzorgt, alle wensen konden we realiseren in een woord: Top! We openden de avond met Fanfare en Florishes, met o.a. het bekende Eurovisie thema. Gevolgd door het prachtige koraal On a hymn song of Philip Bless o.a. gespeeld bij het ongeluk met de Challenger in Amerika.

Hierna kwam een van de hoogtepunten van de avond The Highlights from Chess een ruim 14 minuten durend spektakel. Geschreven door de mannelijke helft van ABBA een schitterende musical. Met I know him so well prachtig gevoelig vertolkt door Loes Jongen. Een kleine anekdote over hoe wij aan dit stuk kwamen. Onze dirigent Dick Roelofsen nodigt ons altijd uit om ideeën te opperen wat we willen spelen. Nu Gertjan van de Brink onze solo saxofonist, had zelf dit stuk aangeschaft en wilde graag dit gaan spelen. Nu alle solo stukken werden door hem op de sopraan saxofoon prachtig vertolkt. Chess was voor ons ook echt moeilijk maar schitterend om uit te voeren, en dankzij Dicks kundige leiding en begeleiding hebben we dit prachtige stuk kunnen in studeren.

Dit jaar hadden we ook leden die een eigen stuk ten gehore brachten. Sonate Pian e Forte met Frank de Bree achter het orgel en Roelof Botter op Trombone, Pim Kruithof op trompet, Marcel Treffers op trompet en Dick Roelofsen op hoorn. Schitterend de echo van eerst het koperkwartet en dan het antwoord van het orgel. Fraai gespeeld heren. Hierna mochten wij nog even rusten omdat Frank de Bree een orgelsolo bracht. Mooi en heel afwisselend zo. Luna was het nummer waar Loes Jongen wederom schitterend zong, wat een stem heeft Zij! Dit jaar moesten we helaas van 2 leden afscheid nemen Claudia Sekema gedwongen door gezondheidsklachten en Willem van Loveren was voor de laatste keer als paukenist aanwezig. Onze regelneef stopte met actief musiceren voor de rest blijft hij zaken regelen. Zoals het Koppelconcert ter ere van het 90 jarige bestaan van onze vereniging Juliana en Bernhard 80 jaar en wij jonkies 7 jaar)Speciaal voor hen brachten we Time to say goodbye wederom prachtig gezongen door Loes. Beide dank voor de fijne jaren en het ga jullie goed! Tijd om de traantjes te wissen en de kelen te smeren.

Na de pauze begonnen we met een medley van Burt Bacharach, we zaten droog ondanks The raindrops keep faling on my head. Lekker om te spelen en grote waardering van ons publiek.
Willem III kan alles spelen zeggen wij altijd nu De Zimmerman Polka met een Egelander sausje vertolkt door twee van onze bariton toppers Jan Mazenier en Rob van de Kolk, kortom nog even wintersporten in Oostenrijk. P.s. gelukkig geen lederhozen voor de heren( persoonlijke mening). Prachtig gedaan heren! Oud dirigent van Juliana, Wilbert van Arendonk arrangeerde een aantal jaren geleden Body and Soul. Echter een paar jaar gelden door ons nog niet uit te voeren maar nu ondanks de continu veranderende toonsoort goed gebracht stuk. Loes bracht samen met ons Standing by. Mooi vertolkt. Nu mocht het dak eraf met de Nederlandse Medley waarbij ons publiek heerlijk los kwam. Top solo Rob v.d. Kolk en Gertjan van de Brink. Helaas aan alle leuke dingen komt een einde en na de bedankjes brachten we de Finale met Glory Glory Hallelujah.

Het was een fijne muzikale afwisselende avond geweest en als u nu denkt jammer dat ik er niet bij was, nu dankzij oud lid Leo Brouwer heeft opnames gemaakt en met onderstaande link kunt u ook nog eens nagenieten of beluisteren wat u gemist heeft.
Wij deden het graag voor u dank voor uw applaus, Loes graag tot ziens en de Bron medewerkers nogmaals dank!

Groet,
Johan v.d. Bunt Fluitist Willem III

Volg deze link voor het beluisteren van de muziek van het concert.