Willem III bij Dodenherdenking

Een prachtige traditie voor ons korps voor de zesde keer sinds 2010 dat wij mogen spelen voor en na de kranslegging op de Amersfoortse dodenherdenking gehouden op Rusthof.

Ik kwam ruim voor 1900 uur aan bij de rouwkamer te Rusthof, waar heerlijke koffie stond te wachten. Alles weer perfect geregeld zoals elk jaar. Dank aan het personeel van Rusthof. Al snel volgden de mannen met het busje en ook een mooie traditie Atie ter Veer(slagwerk) komt elk jaar mee om op te bouwen en te ondersteunen, terwijl hij niet hoeft mee te spelen tijdens de koralen. Met nog enkele andere leden bouwden we snel onze plek op het gras tussen de bomen en achter de plek waar de kransen gelegd worden. Ook onze voorzitter Gabriel Witteveen is er jaarlijks bij. Mooi al deze tradities.
Tegen 1930 uur was Willem III met een kleine 40 man speelklaar en begonnen we uit nieuwe klanken de prachtige koralen te spelen. Achteraf kregen we diverse reacties dat het zo mooi klonk! Een extra pluim voor onze dirigent Dick Roelofsen die elke repetitie start en afsluit met een koraal. Maar de uitvoering werd perfect door onze 2e dirigent Marcel Treffers uitgevoerd. Top hoor al 5 jaar neem jij de honneurs waar als dirigent. Dick had en heeft vaak verplichtingen als beroeps musicus op 4 mei elders.
Dit jaar speelden we ook wat nieuw werk onder andere Deep Harmony, Standing by en Nimrod, stuk voor stuk schitterende muziek speciaal voor deze bijzondere avond.

Want het belangrijkste is toch dat wij alle gevallene, Joden, zigeuners, militairen, uit binnen- en buitenland, burgers, verzetsmensen om hun moed en hulp, of als slachtoffer bij bombardementen te blijven gedenken en eren. Zeker als christelijke vereniging is het mooi je medemens zo te eren en fijn dat we nu met concertorkest Willem III deze ere taak kunnen uitvoeren al voor de zesde keer en hopelijk nog voor jaren.

Fijn dat er dit jaar weer heel veel Amersfoorters jong en oud meededen aan de stille tocht en kranslegging. Ook een traditie is het dat het al zes jaar droog weer is en nu zelfs een aangename temperatuur.

Groet,
Concertorkest Willem III
Johan v.d. Bunt.