Nationaal Jeugdfestival

Op 4 juni was het dan zover. De dag waarop het NK voor Bernhard stond gepland en waar lang naar was toegewerkt.Om 9.00 uur was het vertrek met de bus van Besseling vanaf het clubgebouw en de stemming zat er goed in. De kids hadden er zin in.Na een toch wel lange busreis was uiiteindelijk de omkleed locatie toch in zicht. De spullen uitladen en nog even de tijd om wat te drinken en eten. Omkleden en er werd afgemarcheerd richting de sportaccomodatie waar het allemaal zou gebeuren.

Als eerste stond de marswedstrijd op het programma onder leiding van tambourmaitre Thijs Meijers. Toch wel wat zenuwachtig maar vooral gezonde spanning voor de wedstrijd. Bernhard loopt een goede marswedstrijd samen met nog vijf deelnemers. als dat achter de rug is blijkt uiteindelijk later die middag dat we vijfde zijn geworden met 83,11 punten. Voor sommigen een teleurstelling maar een mooie opsteker en reden om te gaan verbeteren!

Daarna, het is al weer later in de middag zijn de showwedstrijden, onze show onder leiding van Jesse van Breden, met 9 deelnemende korpsen. Hier moet het ook weer gebeuren en hebben we zo lang naar toe gewerkt. De accu wordt weer opgeladen en daar gaat Bernhard. Er wordt een uitermate goede show neergezet maar het wachten is toch nog op de definitieve uitslag van de jury. Intussen wordt er weer gespeculeerd en zijn er weer andere korpsen aan de beurt die ook een goede show neerzetten. Tsja, en wat gaat het dan worden met zo’n goed deelnemersveld.

Om 17.00 uur is het tijd om het veld op te lopen voor de finale en de uitslagen en punten van de jury En in de uitslag krijgt Bernhard voor de show 85.80 punten. Dat is niet alleen een verbetering van het resultaat maar je bent dan gewoon derde van Nederland.
Dat besef moest nog even doordringen bij de leden maar als het besef komt zijn we met z’n allen door het dolle.
DERDE van Nederland! Een prachtige prestatie en een beloning voor het wekenlang oefenen in de zalen en het veld aan de Kaliumweg in Amersfoort. Super.
Meer dan tevreden over het resultaat wordt weer teruggekeerd om om te gaan kleden en de bus naar huis te nemen. Iedereen is vrolijk en aangekomen in het clubgebouw is er nog patat en een snack voor iedereen om het samen te vieren. De uitslag is dan goed doorgedrongen….. een meer dan prachtige prestatie en iets om trots op te zijn. DERDE van Nederland!!

We kijken terug op een prachtige dag(ook qua weer) en op een meer dan prachtig resultaat.

Kijk hier (Facebook) voor enkele foto’s.

Johan Kelder