Taptoe Amersfoort in teken van Jeugd en Belgenjaar

De 90-jarige Muziek- en Showband Juliana organiseert op 3 september 2016 ‘Taptoe Amersfoort’, een muziekfestijn met mars- en showmuziek van hoog niveau. In het kader van het Amersfoortse Belgenjaar heeft Juliana op verzoek van de gemeente zelfs het Belgische Showkorps ‘Willen is Kunnen’ uit Oostende uitgenodigd én speelt de Fanfare van het Korps Nationale Reserve een arrangement van een lied, gevonden in het archief van het Belgische opvangkamp dat 100 jaar geleden in Amersfoort opgezet was. Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven in Amersfoort 19.000 Belgische vluchtelingen. Een groot aantal op de toenmalige 25.000 inwoners.

Ook in 2016 vindt de Taptoe weer plaats op de Hof in het centrum van Amersfoort. De afgelopen jaren stond de Hof ‘keivol’ en zagen de bezoekers een muzikale show van niveau. Vroeger werd de taptoe traditiegetrouw op Koninginnedag georganiseerd. Tegenwoordig komt het evenement helemaal tot z’n recht op een nazomeravond in september.

Op zaterdag 3 september 2016 is de 19e editie. Bent u erbij? De Fanfare van het Korps Nationale Reserve start de muziekavond met een muzikale presentatie en vanaf kwart over acht 6 orkesten met wervelde shows, waaronder de primeur van Juliana’s nieuwe show ‘Run the World!’.
De Muziek- en Showband Juliana met jeugdafdeling Bernhard zet zich als muzikaal ambassadeur van de stad Amersfoort met volle overgave in om van de Taptoe Amersfoort wederom een schitterend festijn te maken. Juliana is in 2016 precies 90 jaar en het jeugdorkest Bernhard 80 jaar! Concertorkest Willem III completeert een trots Amersfoortse muziekvereniging met 180 leden en speelt en promoot in Nederland en daarbuiten de stad Amersfoort! Het ‘seniorenkorps’ Juliana, onder leiding van de pas 16(!) jarige Joey van Loveren, is de afgelopen jaren onder andere te horen geweest in Den Haag, Groningen, Dresden, Londen, Birmingham en Luzern. Amersfoort hoort vanzelfsprekend in dit rijtje thuis. De Taptoe op de Hof is inmiddels een begrip in de stad en regio.

Taptoe Amersfoort is een gratis toegankelijke feestactiviteit voor jong en oud op de Hof – het mooiste plein van de stad Amersfoort. Nieuw is om via de website www.taptoe-amersfoort.nl een zitplaats te reserveren voor slechts € 5,-. Juliana biedt de Taptoe aan om bewoners en bezoekers van de stad te laten zien dat in Amersfoort ook deze culturele tak van sport op hoog niveau wordt beoefend. De jeugd staat altijd centraal op Taptoe Amersfoort. Naast de ‘eigen jeugdafdeling’ Bernhard is ook de Jeugd van de Rijnmondband uit Schiedam deelnemer aan de taptoe. En wat dacht u van de Rijnmondband, dé kampioen van de Lage Landen die ook acte de présance geeft!?

Zaterdag 3 september 2016 – De Hof, Amersfoort

19.45 uur, Muziekpresentatie
Fanfare Korps Nationale Reserve

20.15 uur, Taptoe
Rijnmondband, Schiedam
Jeugd Rijnmondband, Schiedam
Marchingband ATM, Amsterdam
Showkorps WIK, Oostende, België
Chr. Muziek- en Showband Juliana, Amersfoort
Chr. Muziek- en Showband Bernhard, Amersfoort

Toegang gratis (staplaatsen), zitplaats € 5,00 – bestel via de website www.taptoe-amersfoort.nl

Taptoe Amersfoort 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Van den Broek Hypotheken en Assurantiën, Van der Haar Groep, Expatax B.V., Café de Blauwe Engel, Kok Catering, Dance Centre Amersfoort, Keivents Productions en Niels Timmerman Grafische Vormgeving.