Verslag Heuvelrugtaptoe Doorn

Vandaag staat alweer de laatste taptoe voor Juliana voor de vakantie op de agenda, de Heuvelrugtaptoe in Doorn. Voor de allerlaatste keer spelen we hier onze succesvolle show The New World. Tot aan de zomervakantie gaan we dan nog een aantal weken studeren op de nieuwe show, die tijdens Taptoe Amersfoort op zaterdag 3 september voor het eerst voor publiek uitgevoerd zal gaan worden.

Op de taptoe in Doorn zullen we ook de massed bands show met Bernhard spelen. Het is alweer een tijdje geleden dat we dat gedaan hebben, dus oefenen we die nog even in de buurt van het clubgebouw voordat we met eigen auto’s richting Doorn vertrekken. De omkleedlocatie in Doorn is voor mij bekend, hier hebben we ook al diverse keren een play-in gehouden. Toevallig – of juist niet – ook georganiseerd door Corona Evenementen van onze eigen trombonist Elwin Zegers. Binnen is voldoende ruimte voor alle korpsen, al zijn veel leden van OBK uit Rhenen en Excelsior uit Renkum zo te zien in uniform gekomen.

Buiten spelen we nog even in, om na het afstemmen naar de skeelerbaan te vertrekken waar de taptoe gehouden wordt. Dat is nog geen 3 minuten lopen. Het veld ligt er heel mooi bij, op de geasfalteerde skeelerbaan staat een mooie tribune, en de omgeving is heel rustig. Het enige dat ontbreekt is een massa publiek. Nog geen 200 bezoekers hebben de weg naar het taptoeveld weten te vinden. Erg jammer want de omstandigheden en de locatie zijn prima.

Om half acht openen we met Juliana de taptoe met een openingsfanfare. Direct hierna treedt onze jeugd, showband Bernhard uit Amersfoort, op. Afgelopen week stonden zij nog op het NK Jeugdkorpsen in Vlissingen, waar een mooie derde plaats op de show gehaald werd. Dat was ook vanavond te zien: een puike show! De volgende show is van OBK uit Rhenen, met veel TV Tunes. Niet echt heel ingewikkeld maar prima uitgevoerd, vooral zeer muzikaal.
Dan volgt de massed bands show van Juliana en Bernhard. Die gaat best lekker en het publiek lijkt het leuk te vinden. Na ons treedt Excelsior uit Renkum op. Hun nieuwe show “Airborne” is erg moeilijk en gewaagd – zowel muzikaal als showtechnisch – en het lijkt erop dat niet iedereen (nog) mee kan komen. Maar dat komt de komende tijd vast wel goed.
En dan echt voor de allerlaatste keer onze show The New World. Na ruim 3 jaar deze show komt er weer een einde aan een tijdperk. De show gaat best aardig al is het niet het beste optreden ooit. Tijdens het spelen en lopen moet ik zelf af-en-toe een maatje smokkelen omdat het toch wel erg benauwd is om te spelen.

Hijgend kom ik het veld af, maar we moeten direct weer opstellen voor de finale. OBK begint al te spelen en ik moet rennen om mijn marsboekje en harpje op te halen. Dat lukt net, alleen vergeet ik mijn leesbril op te zetten (ja, ik word/ben oud en kan de kleine nootjes in het marsboekje nauwelijks meer lezen). Dat doen we op het veld dan maar, hij zit immers in mijn broekzak.
In de finale zijn maar enkele bedankjes, maar des te meer muziek. We beginnen met Highland Cathedral. Zonder doedelzakken dus deze keer beginnen we met de melodie gespeeld door de trompetten. Daarna volgt de Synergia Mars, een gezamenlijke mars die door de SCVK aan alle korpsen ter beschikking is gesteld. Vervolgens Blijf Bij Mij Heer – natuurlijk de tweede keer met Juliana-fanfare – en na het Taptoesignaal sluiten we af met het Wilhelmus.

Bernhard gaat als eerste het veld af, wij mogen als tweede. Terug bij de omkleedruimte moet ik eerst even een minuutje gaan zitten. Een intensieve show en direct een (muzikaal) lange finale er achteraan dat hakt er wel in. Dan toch maar omkleden, het kletsnatte T-shirt uit, en het busje inpakken. Daar is ook wat te drinken en dat komt goed uit. Een half uurtje later (net na 10 uur) zijn we weer terug bij het clubgebouw om nog een keer wat te drinken en de spullen op te ruimen. Zo komt er een einde aan de eerste helft van het seizoen 2016. Nu gaan we hard repeteren en de tweede seizoenshelft gaan we er weer vol tegenaan met een nieuwe show! Noteer maar vast: 3 september Taptoe Amersfoort.

Marco