Verslag Willem III Dag van de Amateurkunst

Bernhard en Willem III mochten afgelopen zaterdagmiddag optreden voor het jaarlijkse evenement “dag van de amateurkunst Amersfoort”.
Het was zo ie zo een drukke vereniging dag want Juliana had een streetparade en Taptoe in Zeist vanaf 13 uur, Bernhard trad op op het Eemplein om 1300 uur en wij traden op van 1200 uur tot 1300 uur op de Groenmarkt in Amersfoort. Henk, Kasper Ad en ik waren om 9.30 uur op de koppel aanwezig om de kar te laden, meer kregen we niet want Juliana had de bus nodig en Bernhard kon het wandelend af, de jongste zeker. Nu het liep als een trein en om 10 uur liepen Ad en ik naar de Groenmarkt. Daar aangekomen bleek dat de organisatie man daar niet te overtuigen bleek dat onze aanhangwagen op het terrein van de kerk mocht staan.( Henk had dit persoonlijk geregeld met de koster van de Joriskerk) Nu ja dan moest Henk de Aanhangwagen maar aan de overkant illegaal neerzetten en met eigen auto ver weg gaan staan. Nu alles uitgeladen maar geen stoelen oeps maar gelukkig daar kwam al gauw keurig nieuwe witte klapstoelen aan. Volgend grapje kunnen jullie zorgen voor elven de zaak klaar te hebben staan want dan begint een koor met haar optreden.

Zo zaterdagochtend trainingsprogramma kon starten maar wij vieren konden het keurig binnen de tijd realiseren, nu zodat de rest van de Willem III leden een half uur te vroeg er aan kwamen en we toen rustig onze consumptiebon konden gebruiken.
Nog een leuk grapje was dat erom tien voor elf een in onze ogen parkeerwachter verscheen en Kasper uit voorzorg even ging praten. I.v.m. onze aanhangwagen. Compleet in een deuk liggend kwam Kasper terug toen nl bleek dat het een lid van de politie big band was en niet een wetshandhaver.

Om 12 uur mochten wij ons concert openen met Fanfare and Flourishes , dat klonk volgens mij meteen goed. Met NRS zoals The rock en Burt Bacharach , A Gershwin special, Bert Kaempfert en Anthem Of Chess was het een mooi optreden. Het publiek, niet in echt grote getale, dat lekker op het terras zat waardeerde ons spelen en daar doe je het voor. We eindigden ons optreden met de Nederlandse Medley en zo was het al weer bijna vijf voor een. Prachtig weer en een goede sfeer dan speelt het heerlijk, ondanks dat er door diverse omstandigheden heel wat leden ontbraken was het toch een mooi optreden. Nu over een maand hebben wij ons Najaar concert in ons clubgebouw.

Volg de berichten op facebook of op de website van onze vereniging en wie weet tot zaterdag 8 oktober a.s. bij ons gratis concert met 2 andere concert orkesten!

Groet,
Johan vd Bunt fluitist Willem III.