Het Grote Koppel Concert 2016

Driehonderd muzikanten – twee showbands, een concertorkest, een gospelkoor, een symfonieorkest en een theaterkoor – verzorgen op 26 november een avondvullend luisterspektakel in de Sint-Joriskerk. Voor de vierde keer slaan alle ‘bewoners’ van het clubgebouw aan de Grote Koppel in Amersfoort de handen ineen voor een afwisselend programma van Händel en Gershwin tot Gospel en Udo Jürgens. Tot slot klinkt uit meer dan duizend kelen het bekende Land of hope and glory. Kippenvel gegarandeerd!

Bijna geen dag gaat voorbij of in het markante clubgebouw van de Chr. Muziek- en Showbands Juliana & Bernhard en Concertorkest Willem III aan de Grote Koppel in Amersfoort worden instrumenten uitgepakt en stembanden warm gezongen. Sinds vele jaren bieden deze verenigingen gastvrij onderdak aan Theaterkoor Voice Box, Cellar Gospel Seventy en de Orkestvereniging Amersfoort. Bij de voorbereiding van het 75-jarig jubileum van Juliana in 2001 werd voor het eerst het ambitieuze plan geboren om met z’n allen een concert te geven met als motto ‘voor elkaar en door elkaar’. Vanaf die eerste editie van het Grote Koppelconcert zat de Sint-Joriskerk elke vijf jaar stampvol. Ook dit jaar wordt afgetrapt met een gezamenlijk optreden. Dat aftrappen kunt u letterlijk nemen, want Händels Zadok the Priest zal menig voetballiefhebber bekend in de oren klinken als de hymne van de Champions League. Op het programma staat ook een gezamenlijk You’ll never walk alone, ook al zo’n voetbalklassieker. Meezingen mag!

Juliana, dat eind 2015 promoveerde naar de landelijke eredivisie van showbands, won onlangs tijdens het Showconcours in Schiedam een eerste prijs met de nieuwe show ‘Run the World’. De show met muziek van o.a. Beyoncé is een eerbetoon aan de vrouwelijke leden van Juliana, die sinds 1989 deel uitmaken van de vereniging.

Ook Orkestvereniging Amersfoort brengt een ode aan de vrouw in de muziek met de Ouverture in C van Fanny Hensel-Mendelssohn – een voorproefje op het voorjaarsconcert van 18 maart met muziek van louter vrouwelijke componisten.

Jeugdafdeling Bernhard heeft deze avond een dubbele primeur: niet alleen laten ze voor het eerst muziek uit hun nieuwe show horen, er staat ook een bijzondere samenwerking op het programma. Met Theaterkoor Voicebox brengen de jongste muzikanten het ‘Dies Irae’ uit het Requiem van Karl Jenkins.

Concertorkest Willem III, de jongste vereniging aan de Grote Koppel, laat het publiek genieten van de mooiste melodieën van de Amerikaanse componist George Gershwin.

Cellar Gospel Seventy staat garant voor swingende gospel, zoals het bekende The Battle of Jericho, maar zingt ook Michael Jacksons hit Man in the Mirror.

Theaterkoor Voicebox zal het publiek verrassen met de nodige humor en theatrale effecten.

Wanneer: zaterdagavond 26 november 2016
Waar: Sint Joriskerk op de Hof in Amersfoort
Tijd: Aanvang 19.30 uur (kerk open 18.45 uur)
Entree: 10 Euro, inclusief het programmaboek én een consumptie in de pauze

Reserveer uw kaarten hier.