Verslag Najaarsconcert Willem III

Een zaterdagmorgen even buffelen en met geweldige ideeën van Helma en Angelika was ons gebouw veranderd in een najaarssfeer, maar vooral sfeervolle concertzaal.
Een leuk idee om met 2 andere bands een concert te geven in ons vertrouwde clubgebouw was snel geboren, de uitwerking koste iets meer moeite maar is volgens mij zeer goed geslaagd.
Wij hebben nog altijd zeer goede contacten met onze DVS vrienden uit Katwijk en dus nodigden wij hun derde orkest DVS Big Band Plus uit. Kasper Lootens had goede contacten met Muziekvereniging Excelsior IJsselstein en zo werd het concert heel afwisselend.

Om 17.30 uur kwamen beide bands bij ons om met soep (Struik) en een aantal belegde broodjes (van broodjes express uit Zwolle) gesponsorde maaltijd te eten. Top Pim en Kasper! Het smaakte prima dank beide bedrijven!
Na nog inspelen van Excelsior om 1900 uur ging de zaal om 1930 uur open. Het gebouw was gauw vol met 120 muzikanten, 45 Excelsior, 25 DVS en 47 Willem III met de nodige aanhang en fans was de sfeer prima. De muziekstukken werden d.m.v. de beamer gepresenteerd (dank Koos Wolff voor de mooie presentaties).

Excelsior IJsselstein begon met een Engelse mars The cross of honour, geen makkelijke mars maar wel mooi en goed klinkend. Zo ik kende Excelsior niet maar wat spelen ze gedisciplineerd en goed. Hierna werd het stuk The Essence of Youth gespeeld, volgens hun begeleidend schrijven “Het is in 2016 het verplichte werk in de tweede divisie voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen te Drachten” hieraan doet Excelsior binnenkort mee. Hun derde stuk was Lady Stewarts Air een mooi muziek stuk waarin hun klankkleur prachtig uit kwam. Tenslotte werd Thriller van Michael Jackson gespeeld ik vond dat zelf het mooiste en ja ,toen was het half uur al weer voorbij. Eindconclusie top echt heel mooi gespeeld en heel eigen geluid. Kortom een prachtige start van de avond.
Na een korte pauze waarin 2 kaartjes voor het concertgebouw in Amsterdam werden verloot stond DVS Big Band Plus klaar voor hun concert. Zij opende hun concert met Ouverture Tommy, heerlijk in het gehoor liggende muziek, zoals Bart van Meijl hun dirigent al zei muziek voor aan de boulevard.
Vervolgens met Birdland, Disco Matters, Hello Dolly waar iedereen uit volle borst mee zong, prachtig!
Brand new Day, Set fire to the rain, a night like this en als extra een medley van Tom Jones was het hek van de dam. Geweldig wat een sfeer. Het spel was wel hard (op de boulevard moet dat wel) maar het bracht wel sfeer. DVS eindigde met Ich bin wie du.

Na weer een korte pauze mochten wij de avond afsluiten.
Wij openden stevig met Fanfare and Florishes met daarna The Rock, wat letterlijk stond als een rots. Een prachtig stuk, heerlijk om te spelen en gezien het applaus ook gewaardeerd door het publiek. We vervolgden met de Gerswin Special. (in het verleden vertolkt door de Marinierskapel op taptoe Breda met 3 drumstellen) helaas bij ons niet maar wel lekker in het gehoor liggende muziek. Hierna was het de beurt aan 2 van onze bariton spelers Jan en Rob speelden de solo met de Zimmerman polka. Top gedaan heren en een geweldig applaus was er voor jullie en ons allemaal. Hierna mocht Gertjan van de Brink de solo vertolken op de sopraan sax van het Anthem van Chess. Top gespeeld! Een prachtig stuk uit de musical Chess geschreven door Bjorn Ulveaus en Bennie Anderson van ABBA. Voor mij een kippenvel moment zo mooi vind ik dit stuk.

Hierna werden de winnaar van de loterij door Merel, Iris en Lisa bekend gemaakt. (goed gedaan meiden) Hierna sloten wij af met een Medley van Toto en zo kwam er een einde aan deze zeer afwisselende avond. Voor ons voor herhaling vatbaar. Tot 26 november in de Joriskerk bij het Grote Koppel Concert.

Groet,
Johan van de Bunt