Verslag Veluwe Taptoe

Op zaterdag 22 oktober staat de laatste taptoe van het seizoen voor zowel Juliana als Bernhard op het programma. Voor Bernhard een heel speciale, omdat hier voor het laatst de show “This is love” gebracht wordt. Volgend jaar heeft Bernhard een nieuwe show. Naast Juliana en Bernhard werd deelgenomen door de Deltaband uit Vlissingen en Showband KDO uit Groessen.

Barneveld is niet ver van Amersfoort dus we gaan deze keer met eigen vervoer. Rond half zeven is iedereen in Barneveld en na snel omkleden repeteren we nog een keer onze show. Dat is nuttig want de afgelopen weken speelden we deze op een “postzegel” in Luzern en Leeuwarden, nu hadden we weer een ruim veld in een sporthal tot onze beschikking. Hierna nog even Highland Cathedral buiten repeteren (voor de finale), en dan bijna direct opstellen voor de opening.

Om half acht moesten we nog even een paar minuten wachten totdat het publiek allemaal binnen was, daarna kon de taptoe echt van start. Met Juliana speelden we de openingsfanfare voor een goed gevulde zaal, waarna direct Bernhard de show mocht brengen. Helaas was de doorgang voor muzikanten naar de “muzikantentribune” dicht zodat we als deelnemers niet konden meekijken met de laatste uitvoering van deze show. Na Bernhard volgde de eerste show van de Deltaband en van KDO waarna het tijd was voor de massed bands show Saturday Night van Juliana en Bernhard. Er was geen mogelijkheid om deze show van tevoren nog te repeteren dus de uitvoering was – in ieder geval bij mij – niet optimaal.

Tijdens de tweede show van KDO konden we direct al op gaan stellen voor onze eigen (nieuwe) show Run the World. Hier bleek hoe nuttig een repetitie kan zijn, de show liep erg goed en werd enthousiast ontvangen door het publiek. En ook door veel Bernhardleden die inmiddels de weg naar de plek voor muzikanten in de zaal gevonden hadden. Na onze show konden we nog even bijkomen voordat de finale zou beginnen, tijdens de tweede show van de Deltaband.

In de finale speelde Juliana iedereen het veld op, waarna achtereenvolgens Highland Cathedral, Blijf Bij Mij Heer, het Taptoesignaal en het Wilhelmus voorbij kwamen. Dit alles – en natuurlijk ook de rest van de taptoe – vakkundig aan elkaar gepraat door speaker Susan Boon. Na Bernhard mocht Juliana als tweede het veld verlaten. Het omkleden in inpakken verliep snel zodat al vóór half elf weer vertrokken kon worden richting Amersfoort. Daar werd de laatste taptoe van het seizoen door door een aantal leden nog gevierd met een drankje.

Na deze laatste taptoe dan eindelijk rust in de tent? Nee hoor! Over 2 weken gaan we onze nieuwe show voor een jury spelen tijdens het concours in Schiedam. Ik ben erg benieuwd wat een jury denkt over deze show. En daarna volgt op 26 november het Grote Koppel Concert waarmee het jubileumjaar van Juliana en Bernhard groots wordt afgesloten. Nee, we zijn er nog niet…

Marco