Willem III bij Allerzielen ’t Goy

Zoals gebruikelijk kwamen alle leden van Willem III met eigen vervoer naar het plaatsje t Goy in de buurt van Houten. Ik kon meerijden met Jessica en Marijke, dank Jessica voor het meerijden.
Om 1800 uur was het verzamelen in de kerk waar we in de consistorie onze spullen konden verzamelen. Een prachtig Rooms Katholiek kerkje met een fantastische akoestiek. Het podium was klein waar ook een spreekgestoelte stond. Gelukkig is het een kruiskerk, waardoor de pauken met Marcel en Atie daar plaats konden nemen. Henk onze grote tromslager, die op het ogenblik herstellende is van een operatie aan zijn hand en pols, beterschap Henk en Wim onze oude Paukenist met nog een aantal echtgenotes van onze leden waren onze eigen meegenomen fans.

Het kerkje stroomde helemaal vol en om 1900 uur begon de mooie en stemmige dienst. Waarin het bijzonder 5 overleden kerkleden werden herdacht. Met gedichten, gebeden en liederen onder andere speelden wij een aantal koralen zoals: Deep Harmony, Koraal uit Cantate 147, Een naam is onze Hope, Blijf bij mij Heer (3x, 3e keer met fanfare. Zo mooi klonk dit vooral de fanfare. Gevolgd On a Hymnsong by Philip Bliss en Wachet Auf.

Hierna kregen de 3 nabestaande families het kruisje dat het hele jaar in de kerk gehangen had uitgereikt. Tevens kregen alle leden een kaars mee en werd na drie verzen van U zij de Glorie, waarbij het derde vers ook een schitterende fanfare gespeeld werd. Hierna vertrokken de gemeenteleden allemaal naar buiten naar de begraafplaats achter de kerk. Waar het koper ensemble een stuk speelde en Pim Kruithof het Taptoesignaal speelde waarna de doden herdacht werden en alle graven door de pastor met wei water gezegend werden. Dit was voor ons een pauze waar koffie uit de automaat en door een aantal vrijwilligers fris geschonken werd. Kortom prima geregeld en verzorgd. Om plm. 2045 uur kwam het gezelschap weer terug in de kerk waarna wij door de koster/ voorzitster van de commissie enthousiast werden aangekondigd. Zij sprak lovende woorden over ons optreden tijdens de dienst, waarin onze stukken zo mooi paste in het geheel en zo mooi klonken in deze kerk.

Nu de kleine gemeenschap een concert kregen aangeboden, kortom het kon niet meer stuk. Wij begonnen ons concert met het spelen van Wilhelmus 2 coupletten. Vervolgens speelden we Time to say Goodbye en een daverend applaus was ons deel, hartverwarmend. Het speelt ook zo gemakkelijk met zo een fijne akoestiek en zulke dankbare enthousiast mensen. Hierna het Anthem uit Chess, Beyond the Sea, You’ll never walk alone en Land of Hope and Glory. Besloten we ons concert. Waarna de hele gemeente biss biss riep. Na een toegift volgde een daverend applaus en lovende woorden. Wat begon als een droevige gebeurtenis, het gedenken van je overleden dierbaren, werd door onze medewerking zowel in de dienst en door dit concert weer een hoopvolle avond. Met de wens van de kerk van T Goy maar ook zeker van onze kant tot volgend jaar namen we om 2145 uur afscheid van een prachtige avond en fijne kerkleden van T Goy. En Niet met lege handen want alle orkestleden kregen een zak appels uit eigen appelboomgaard.

Echt een heel fijn concert! Dank Rooms Katholieke gemeente van T Goy.

Johan van de Bunt.