Taptoe Amersfoort met Gouden deelnemers!

Op zaterdag 2 september aanstaande organiseert de Muziek- en Showband Juliana de 20ste editie van ‘Taptoe Amersfoort’, een muziekfeest met mars- en showmuziek van hoog niveau. Maar liefst 7 orkesten laten haar muzikale kunsten zien en horen, traditiegetrouw op de Hof in Amersfoort.

Uiteraard heeft Taptoe Amersfoort weer 2 Nederlandse jeugd showkorpsen. Natuurlijk Bernhard uit Amersfoort met een prachtige nieuwe show ‘it’s all about time’ en het jeugdkorps van de Van Limburg Stirum Band uit Wezep. De Taptoe is ook deze editie internationaal door deelname van de ‘Brentwood Imperial Youth Band’ uit Engeland. Een mooi, groot en jong orkest dat in 2011 al eens te gast was in Amersfoort en nu na deelname aan grote internationale taptoes in onder andere Moskou en Bazel ook Amersfoort weer verblijdt met haar komst.

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve zorgt voor de militaire inbreng. In voorbereiding op de Nationale Taptoe in Ahoy eind september krijgt Amersfoort vast een voorproefje van de mars van het Centraal Militair Hospitaal, de  Dr. A. Mathijsenmars. Deze mars wordt aangevuld met een show vol met mooie filmmuziek.

De Gouden inbreng komt van de Van Limburg Stirum Band uit Wezep, de Deltaband uit Vlissingen én Juliana uit Amersfoort. De orkesten behaalden in juli 2017 1 of 2 prachtige gouden medailles door fantastische optredens neer te zetten tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Juliana deed dit met een prachtig marsoptreden en haar show ‘Run the World’. Vorig jaar had Taptoe Amersfoort de primeur en nu, een jaar later, kan Juliana haar eigen publiek laten zien hoe de show is gegroeid tot een gouden show en een feest is voor iedere taptoe – oordeel zelf: youtu.be/1Q4neqjjLmc

Taptoe Amersfoort is een gratis toegankelijke feestactiviteit voor jong en oud op de Hof – het mooiste plein van de stad Amersfoort. Via de contactpagina is een zitplaats te reserveren voor slechts € 6,-. Juliana biedt de Taptoe aan om bewoners en bezoekers van de stad te laten zien dat in Amersfoort ook deze culturele tak van sport op hoog niveau wordt beoefend.

zaterdag 2 september 2017, aanvang 20.00 uur, de Hof, Amersfoort

deelnemers:
Deltaband, Vlissingen
Van Limburg Stirum Band Sr., Wezep
Van Limburg Stirum Band Jr., Wezep
Fanfare Korps Nationale Reserve, Amersfoort
Brentwood Imperial Youth Band, Brentwood, Engeland
Chr. Muziek- en Showband Juliana, Amersfoort
Chr. Muziek- en Showband Bernhard, Amersfoort
 
toegang gratis (staanplaats), zitplaats (klapstoel) € 6,00 – bestel via www.juliana-amersfoort.nl/evenementen/taptoe-amersfoort-5