Juliana en Bernhard de winter in

Komende zaterdag is Chr. Muziek- en Showband Juliana te gast op taptoe Groningen. Dit is het laatste optreden van 2017. Vanaf dan zal het orkest zich volledig gaan richten op de voorbereidingen van een nieuw taptoeseizoen. Dit alles onder leiding van de twee nieuwe dirigenten Dennis Hazenoot en Gerben Kralt.
Sinds begin september staan de beide heren afwisselend voor het orkest. Een goed moment om eens te horen hoe het gaat. Dennis:” Ik ben nu drie keer geweest en in het begin is het natuurlijk even aftasten. Het is heel fijn om te merken dat het orkest de aanwijzingen goed oppakt. Het gaat een mooi en hecht collectief worden”. Gerben vult aan: “Het is mooi om te zien dat de muzikanten heel goed reageren op wat wij van ze vragen. Dat is toch wel afwachten als je ergens nieuw begint, klikt het wel vraag je je dan af”. Zowel Dennis als Gerben voelen de klik met de muzikanten en zijn ervan overtuigd dat er een succesvolle samenwerking zal zijn. Gerben heeft zelfs al iets heel bijzonders meegemaakt in de korte tijd bij de vereniging. Gerben: ”Ik ben, met Juliana, voor het eerst van mijn leven in een voetbalstadion geweest bij de wedstrijd Nederland-Zweden. Juliana speelde heel mooi de volksliederen, maar toen de wedstrijd begon zat ik te wachten op de commentator, maar ja…die hoorde je natuurlijk niet. Mijn eerste mooie ervaring met Juliana. Ik hoop dat er nog meer komen”. Twee kapiteins op een schip kan heel goed, want niet alleen de dirigenten maar ook de muzikanten zijn heel tevreden met deze, voor zover wij weten, in Nederland unieke constructie.

Niet alleen bij Juliana nieuwe gezichten maar ook bij de jeugd is dat het geval. Rosanne Rippen is in september begonnen als muziekdocent bij de “Music Super Kids”. Dit is een groep kinderen vanaf zo’n 6 a 7 jaar oud.
De kinderen leren de basisbeginselen van muziek maken. Een groep speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. In een gezellige sfeer wordt de kinderen klassikaal de beginselen van muziek bijgebracht. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse manier behandeld. Gedurende deze periode kunnen de leerlingen diverse instrumenten uitproberen én wordt er naast muziek maken ook kennis gemaakt met alle activiteiten van het jeugdkorps Bernhard. Rosanne voelt zich als een vis in het water bij de muzikale kids: ” Ik vind het heel fijn om met kinderen te werken en hen te laten beleven wat muziek allemaal is. Het is een serie lessen die net zo lang duurt als een schooljaar. De kinderen hebben zelfs al een klein concertje gegeven op de Bernhard ouderavond. Heel leuk en leerzaam voor ze. Ik hoop dat veel van hen het zo leuk vinden dat ze doorstromen naar Bernhard”. Voor informatie over de Music Kids mail naar bernhard@juliana-amersfoort.nl.

Musikparade
De “winterstop” is voor Juliana maar van korte duur want van 8 tot en met 11 maart 2018 zal er alweer een tour gemaakt gaan worden door Duitsland. In vier dagen tijd zullen zes taptoeshows gebracht worden. Juliana neemt dan deel aan de “Musikparade” en zal te zien en te horen zijn in Dresden; Leipzig; Stuttgart en Kempten.