Afscheid en welkom bij slagwerk Juliana

Slagwerkinstructeur Henk Kikkert heeft besloten om zijn werkzaamheden bij Juliana Amersfoort te stoppen. Hij heeft bijna 30 jaar met veel enthousiasme de slagwerkgroep geleid. Met deze groep, en uiteraard de rest van het orkest, heeft hij de nodige successen gehad.
Voorzitter Gabriel Wittveen: “ We zijn veel dank verschuldigd aan Henk voor zijn grote inzet al die jaren. Hij heeft niet alleen de instructie gedaan maar we hebben in die tijd ook veel muziekwerken gespeeld die Henk geschreven heeft. Henk is in 1976 lid geworden van de vereniging en is al vanaf 1978 les gaan geven aan de leerlingen van Jong Juliana. Na het behalen van zijn instructeursdiploma is hij in 1987 de slagwerkgroep van Juliana gaan leiden en hij heeft dat, met een tussentijd van enkele jaren, tot nu toegedaan. Dat is heel bijzonder en daar zijn wij erg trots op. Henk heeft meegewerkt aan veel successen die de vereniging heeft gehad. De nodige gouden medailles op het WMC en een landskampioenschap met de slagwerkgroep in 1995 zijn mooie herinneringen.
Naast het muzikale deel is Henk ook op gebied van organisatieadvies van grote waarde geweest in de afgelopen jaren waarin bestuur en vereniging de nodige veranderingen het hoofd moesten bieden. Vanuit Henk zijn vakgebied als verandercoach heeft hij regelmatig bruikbare adviezen gegeven. Henk bedankt voor alles”.

Waar een afscheid is volgt gelukkig ook een welkom.
Vanaf nu zal de slagwerkgroep van Juliana onder leiding staan van Marcel Kortes. Net als Henk is ook Marcel al van jongs af aan bij de vereniging betrokken. Gabriel: “Wij zijn heel blij dat Marcel het instructieteam komt versterken. Hij kent de vereniging en de muzikanten al goed en is ook slagwerkinstructeur bij Jong Juliana. Aan elkaar wennen hoeft dus niet meer en hij kan gelijk ‘volle bak’ aan de slag. Wij weten zeker dat we met Marcel de juiste man op de juiste plek hebben”.

De eerste uitdaging voor Marcel is het instuderen van de nieuwe Juliana show waar hij samen met dirigenten Dennis Hazenoot en Gerben Kralt al enthousiast aan begonnen is. De nieuwe show wordt in april 2019 gepresenteerd.