Jong Juliana Music Experience een groot succes!

Zaterdag 18 mei hebben wij de allereerste Jong Juliana Music Experience gehad en wat was dat een muzikaal feest!
Mede door de aanwezigheid van meer dan 25 kinderen en hun ouders was het een succes.

De clinics
De kinderen en hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes hadden sporthal Bokkeduinen gevonden en om 13.30 was het al gezellig druk in de turnzaal en op de tribune. Ouders gingen met elkaar kletsen en de kinderen speelden in de blokkenbak, altijd feest!
DJ Roan draaide leuke liedjes, dus we kwamen meteen in een muzikale stemming. Er was een kort praatje van Jong Juliana maar al snel mochten de kinderen kiezen of ze een slagwerk clinic gingen doen, of een trombone (pbone) clinic. Die keuze konden ze goed maken! Tijdens deze clinics werd het nummer “Feel it Still” van Portugal ingestudeerd. Overal werd fanatiek meegedaan, wat een prachtig gezicht.

Jong Juliana
De dirigent van Jong Juliana (Marcus Wiebenga) en Martien de Kam verzorgden de clinics en ontzettend knap wat er in 45 minuten ingestudeerd is.
Tijdens de pauze heeft DJ Roan weer lekker muziek gedraaid en konden de kinderen hun energie goed kwijt in de turnzaal (en de blokkenbak). Na de pauze kwam de volgende verrassing.
Jong Juliana voerde de show Fantasia op en de kinderen herkenden de liedjes van Belle en het Beest en de Leeuwenkoning. Goed zeg! Daarna kregen alle kinderen kans mee te lopen met dit prachtige jeugdkorps.
Instructeur Marcel Kortes heeft uitgelegd hoe het in de maat lopen te werk gaat en we konden zien hoe dat gaat, exerceren en muziek maken. Knap hoor, bijna alle kinderen liepen mee! En weet je het nog? Met het linkerbeen beginnen!

De grote finale
Om 15.15 uur zaten er allemaal nieuwsgierige ouders op de tribune die allemaal zin hadden in het optreden van hun kind(eren). De slagwerkers zaten bij elkaar en de blazers ook. Jong Juliana stond erachter. De instructeurs hielpen een klein beetje maar… de kinderen speelden fantastisch! Allemaal toppers mogen wij wel zeggen.
Nadat ieder kind een diploma uitgereikt kreeg, hebben ze nog instrumenten kunnen uitproberen en is daarna iedereen weer naar huis gegaan, het zonnetje tegemoet.

Bedankt voor deze leuke middag!