In memoriam Marcel van der Last (24 november 1961 – 16 januari 2021)

Hoewel Marcel nog maar kort lid van de Juliana familie was, is zijn muzikale loopbaan veel eerder begonnen. Hij was enthousiast muzikant bij een van onze zusterverenigingen. Naast muzikant en tambour-maître was Marcel ook altijd actief in bestuurlijke en organisatorische zaken.

Marcel kenden we al vele jaren voordat hij in april 2017 lid werd van onze vereniging.

Als trompettist speelde hij al vele jaren zijn partij mee bij het “Jachthoorn en Tamboerkorps Bronswerk” dat later actief was onder naam “Showkorps Bronswerk”. Hier heeft hij zijn vader Piet o.a. opgevolgd als tambour-maître en was ook bestuurlijk en organisatorisch een van de drijvende krachten in deze vereniging. Daarnaast was hij regelmatig in Amersfoort te zien als een van de befaamde ‘Stadtrompetters’.

In april 2017 maakte Marcel zijn entree binnen onze vereniging en werd lid van het Concertorkest Juliana. Door zijn open instelling en brede belangstelling voor alles wat er speelt binnen een vereniging voelde Marcel zich al snel volledig thuis binnen onze vereniging; en dat was geheel wederzijds.

Niet alleen was hij een enthousiast muzikant maar ook was hij direct actief in de voorbereidingen van concerten en bijzondere optredens.

Hij was dan ook betrokken bij de voorbereidingen van het bijzondere “Maestro Amersfoort concert” dat voor 6 november dit jaar in de agenda staat.

Helaas zal Marcel dit niet meer meemaken; een hersenbloeding met fatale afloop zette hier een streep door.

De vereniging verliest met Marcel een actief en betrokken verenigingsmens.

Bestuur en leden wensen zijn kinderen Tom, Anne en Lisa veel sterkte toe in de komende periode.