Maestro van Amersfoort groot succes!

Een volle Flint, 7 topmaestro’s, een deskundige jury, een geweldig spelend Concertorkest Juliana en een uitmuntende organisatie. Alle ingrediënten voor een zeer succesvolle avond waren aanwezig en we kunnen dan ook met heel veel plezier hierop terugkijken. Wat ook zeker het vermelden waard is was een optreden door slagwerkers Jesse van Breden en Wilgert Kelder, twee toptalenten van de Show & Marchingband Juliana. Zij gaven een perfecte slagwerksolo ondersteund door een mixtape gemaakt door Roan van Breden.

De kandidaten Arie Lengkeek, Jaap Gunnink, Nynke Geertsma, Lucas Bolsius, Gerard Kansen, Anna Yilmaz en Derk Koetje waren goed voorbereid door dirigent Wilbert van Arendonk en lieten allemaal zien dat ze de titel Maestro waard zijn. Maar er kan er natuurlijk maar een de echte ‘Maestro van Amersfoort’ zijn. De juryleden Hannie Slingerland, Bart van Meijl en Simon Kleinjan kozen unaniem voor Nynke Geertsma. Een terechte uitslag. Zij leidde het orkest met verve door een moeilijk stuk met veel verschillende maatsoorten en tempowisselingen, een groot compliment waard. De originaliteitsprijs ging naar Derk Koetje die er een feestje van maakte op muziek van de Village People. De avond werd spelend en zingend afgesloten met de mars “Stad Amersfoort” onder leiding van alle deelnemers en natuurlijk Juliana’s eigen Maestro Wilbert. Het was een spektakel dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Nynke gefeliciteerd! Proost!