Lenaert Nicasiusspeld en erelidmaatschap voor Lex Boon

Het was op 7 april 2022 de laatste ledenvergadering voor Lex Boon als algemeen secretaris van onze vereniging. Het leek in eerste instantie een vergadering zoals anderen tot deze werd onderbroken door de komst van burgemeester Lucas Bolsius. Hij kwam om Lex de Lenaert Naciusspeld op te spelden. Dit is een onderscheiding die door de gemeente Amersfoort wordt uitgereikt aan mensen die zich op maatschappelijk of sociaal gebied voor langere tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. En dat heeft Lex. Naast het zeer vele werk dat hij voor Juliana heeft gedaan is hij ruim 15 jaar voorzitter geweest van het Groot Muziek Overleg. In dit overleg participeren besturen van muziekverenigingen en orkesten uit de regio Amersfoort. Vanuit deze rol als voorzitter heeft hij meegewerkt aan twee rapporten over hoe de culturele sector in de stad Amersfoort beter kan functioneren. Aan het eind van de vergadering werd Lex vervolgens nog toegesproken door voorzitter Gabriel Witteveen en die Lex benoemde tot erelid. Een zeer grote lijst van activiteiten die Lex binnen de vereniging heeft gedaan werd door Gabriel benoemd, met als conclusie dit erelidmaatschap. Lex, bedankt voor alles en van harte gefeliciteerd namens bestuur en alle leden van Juliana!