Succesvolle start Drum & Dans

Op woensdag 1 juni beleefde de vereniging een uniek moment. Deze dag werd namelijk het vierde onderdeel officieel gepresenteerd:

‘Drum & Dans Juliana’.

Een vierde verenigingsonderdeel is dat zo bijzonder? Ja dat is het want dit onderdeel is voor mensen met een verstandelijke beperking. In Amersfoort en omgeving is Juliana de eerste muziekvereniging die een dergelijk orkest begint.

Verenigingsvoorzitter Gabriel Witteveen:

“Juliana is al bijna 100 jaar een begrip in Amersfoort. De muzikale ambassadeurs van de stad, in Nederland en ook ver over de landsgrenzen. Een fantastische manier voor vele leden om hun hobby te kunnen uitoefenen. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend, en Juliana is er dan ook trots op dat binnen de vereniging sinds kort een vierde orkest actief is: Drum & Dans Juliana!

Voor sommige groepen is een plek binnen de bestaande orkesten van de vereniging niet weggelegd zoals bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Met name voor deze laatste groep is er weinig tot geen gelegenheid zich aan te sluiten bij reguliere organisaties in de samenleving. Binnen de sportwereld is het een inmiddels een algemeen aanvaard gegeven om een zogenaamd G-team te hebben. We zijn er bij Juliana trots op te kunnen melden dat deze zogenaamde ‘inclusie’ ook bij onze vereniging een plaats heeft gekregen met dit nieuwe orkest. We verwelkomen hiermee nieuwe leden en prachtig om te vermelden is dat de instructie en begeleiding vrijwel geheel uit eigen gelederen komt”.

Al enkele maanden geleden zijn een aantal drummers begonnen met repeteren en op 1 hadden zij hun eerste optreden. Het werd gelijk een groot succes. Wat een enthousiasme en blijdschap straalde van de groep af toen zij de eerste noten op hun slagwerkinstrumenten lieten horen. Het was de grote groep belangstelleden een genot om te zien en te horen.

Drum & Dans is hiermee een waardevolle aanvulling binnen onze vereniging waar Juliana mee laat zien een vereniging te willen zijn voor iedereen!