Welkom!

Welkom op de website van de Chr. Muziek- en Showband Juliana, bestaande uit Show & Marchingband Juliana met jeugdafdeling Show & Marchingband Jong Juliana en Concertorkest Juliana.

De Show & Marchingband Juliana uit Amersfoort kan zich met recht een waardig muzikaal ambassadeur van Amersfoort noemen. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. Juliana is een graag geziene gast op nationale en internationale taptoes in heel Nederland en daarbuiten. Show & Marchingband Jong Juliana is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de top-jeugdkorpsen van Nederland en is een graag geziene gast op taptoes en festivals. Concertorkest Juliana is het derde orkest van onze vereniging en bestaat sinds januari 2009.

De muzikale bezetting van de korpsen bestaat uit fluit, piccolo, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, bariton, bas en slagwerk.

Onze uitdaging? Het brengen van muziek en show op het hoogste niveau! De basis hiervoor vormt ons groot ledenaantal van enthousiaste en gemotiveerde mensen. We organiseren regelmatig zelf muzikale activiteiten. En door onze diversiteit in kwalitatief hoogstaande muziek is de muziekverenging een graag geziene gast op zowel lokale taptoes als internationale festivals en concoursen. Onze vereniging wil aansluiting vinden en houden bij de top van Nederland op het gebied van show, mars en natuurlijk de muziek. Door het inhuren van professionals op het gebied van opleidingen, muziek, exercitie en show wordt deze uitdaging bijna een vanzelfsprekendheid. Maar het resultaat wordt niet bereikt zonder de enorme inzet van onze leden.

Succes behalen we met elkaar en de leden zelf maken hierbij het verschil.