Meer over Jong Juliana

Wil je meer weten over Jong Juliana? Lees dan verder!

Wie zijn wij?
Hallo! Wij zijn de Show & Marchingband Jong Juliana uit Amersfoort en wij maken muziek. Wij treden graag op met onze show tijdens taptoes, en we lopen op straat, bijvoorbeeld bij de avondvierdaagse. Dat doen wij in heel Nederland (dus dikke pret in de bus). De eerste zaterdag van september spelen we altijd op de Hof tijdens taptoe Amersfoort. Kom ‘ns kijken!

Wat doen wij?
Wij maken dus muziek en dat doen we met allerlei instrumenten. Onze slagwerkers spelen trom en bekkens. Verder spelen we op allerlei blaasinstrumenten: trompet, trombone, hoorn, bariton, sousafoon (je weet wel, zo’n enorm gevaarte boven je hoofd), dwarsfluit, piccolo en saxofoon. Wil je van instrument veranderen, of doorgroeien van trompet naar bariton of van dwarsfluit naar piccolo? Dat kan allemaal.

Het leuke en uitdagende van Jong Juliana is dat we ook een show instuderen en op straat lopen. Iedere twee à drie jaar krijgen we een nieuwe show met nieuwe muziek. Die studeren we dan helemaal in zodat we die op taptoes goed kunnen lopen. Een show lopen betekent muziek maken (uit je hoofd!) en allerlei figuren lopen met het hele korps, en dat allemaal in uniform. Het ziet er heel strak uit. Daar oefenen we natuurlijk op.

Dus… wil je muziek gaan maken, lijken deze instrumenten jou wat en vind je het gaaf om een show te lopen, kom dan eens bij Jong Juliana kijken!

Hoe begin je bij Jong Juliana? Moet ik al een instrument kunnen spelen?
Je kan op allerlei manieren beginnen bij Jong Juliana. Als je Music Kids gaat doen, hoor je al bij de club! Dan speel je nog geen instrument. Als je daarna bij ons een instrument gaat spelen, word je een leerling. Na ongeveer twee jaar leerling speel je je instrument goed genoeg om in te stromen in het korps. Dan ben je wat we noemen een korpslid.

Krijg je les?
Nou en of! Op bijna alle instrumenten krijg je les van interne docenten. Want wij willen dat je echt goed leert spelen! Elke week heb je muziekles en die duurt 20 tot 30 minuten.

En wat doe je verder bij Jong Juliana naast muziekles?
Jong Juliana repeteert iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16 uur onder leiding van een professionele dirigent. Dan spelen we samen, leren we de partijen, en werken we hard aan het steeds beter en mooier laten klinken. En we hebben natuurlijk veel plezier, want het is heel gezellig met z’n allen. Ook hebben we soms showrepetities in plaats van muziekrepetities. Die duren van 14 tot 17 uur en zijn in een sporthal of buiten. Alle ouders krijgen een planning van een paar maanden vooruit, zodat jullie rekening kunnen houden met de precieze tijden.

Ennu… verder nog wat leuks te doen?
Tuurlijk! Samen Sinterklaas vieren, of Kerst. In oktober de Jong Juliana Muziekavond, om het jaar een kamp… En niet te vergeten de busreizen naar en van de taptoes!

Wat kost dit? Is er een subsidie?
Lid worden van Jong Juliana kost per maand circa € 45,00.
Dat is inclusief muziekles, korpsrepetities en bruikleeninstrument.
Er zijn soms aanvullende kosten, zoals een Jong Juliana t-shirt als je oude te klein is, of (eenmalig) schoenen.
Er zijn subsidiemogelijkheden, tot € 450 per jaar! Zie https://www.jeugdcultuurfonds.nl/aanvraag/.

Ik wil wel eens kijken…
Leuk! We organiseren regelmatig open repetities en korte kennismakingslessen. De eerstvolgende open dag  is op zaterdag 6 juli 2024 van 12.00 uur tot 15.00 uur. Zie de Agenda van Jong Juliana op de website en onze Facebookpagina voor meer informatie. Wil je een keer kijken bij een repetitie op zaterdagmiddag? Stuur dan vooraf een mail naar jong-juliana@juliana-amersfoort.nl. Graag tot ziens!

Waar?
Open dagen, kennismakingslessen en Music Kids vinden plaats in het clubgebouw van Juliana op de Grote Koppel 65 in Amersfoort. Dat is schuin tegenover het Eemplein. Parkeren kan op eigen terrein.
Muziekles heb je in ons clubgebouw door onze eigen docenten. Wij repeteren dus in ons clubgebouw. Maar als we de figuren van de show instuderen, gaan we naar een sportzaal (meestal sporthal Bokkeduinen). In de zomer doen we dat natuurlijk buiten, in de buurt van het clubgebouw.

Er zijn subsidiemogelijkheden, tot € 450 per jaar! Zie Jeugdfonds Sport & Cultuur.