Music Kids

Wil jij muziek maken? Kom gratis meedoen!

Wat is Music Kids?
Wij vinden het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om zijn/haar muzikale talenten te ontwikkelen. Door “Music Kids” kunnen kinderen die in groep 2 (5 jaar) of de eerste helft van groep 3 zitten, ontdekken wat ze kunnen en wat ze leuk vinden op muziekgebied. Wij, de Show & Marchingband Jong Juliana uit Amersfoort, dragen de kosten van de eerste lessenreeks, waardoor één traject gratis gevolgd kan worden.

Wat doe je bij Music Kids?
In circa 15 lessen van drie kwartier worden de beginselen van het muziek maken bijgebracht. Hiervoor hebben wij speciale instrumenten voor kids aangeschaft zoals dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone en djembé. Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Tijdens de lessen maakt uw kind ook kennis met wat er zoal komt kijken bij het maken van muziek bij een show & marchingband. Exerceren gaan de kinderen ook leren!
Naast de muziek- en exercitielessen kunnen de kinderen een keer mee naar een optreden van Jong Juliana én uiteraard een muziekrepetitie van Jong Juliana in het clubgebouw aan de Grote Koppel bijwonen. Jong Juliana repeteert doorgaans op zaterdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

Wie geeft de lessen?
De lessen worden gegeven door Marcus Wiebenga. Marcus is dirigent van Jong Juliana en een aantal andere orkesten. Daarnaast is hij musicus, docent, componist en arrangeur. Zijn voornaamste doel is mensen te enthousiasmeren voor muziek. In de lessen en repetities die hij geeft probeert hij zijn bevlogenheid en energie over te brengen.

Waar en wanneer, wat kost het?
De allereerste lessenreeks is gratis, de tweede lessenreeks kost € 12,50 per maand. Een derde en opvolgende lessenreeks kost € 15,00 per maand De lessen worden gegeven in ons clubgebouw aan de Grote Koppel 65 in Amersfoort. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur. In de tussentijd staat voor u als ouder de koffie en thee klaar. Een lessenreeks bestaat uit 15 lessen en wordt ingepland over een tijdpad van 6 maanden. De start van de nieuwe reeks is op zaterdag 27 augustus 2022.

En daarna?
Na Music Kids kunnen de kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen, doorstromen naar een volgende Music Kids groep, of als ze halverwege groep 3 zitten (of verder), naar Music Super Kids. Klik hier voor meer informatie.

Vragen?
Hebt u na het lezen van deze informatie vragen, dan kunt u contact opnemen met Els Van Breden, contactpersoon van onze vereniging via email jong-juliana@juliana-amersfoort.nl.