Kinderen die hun muzikale talent willen ontwikkelen, zijn bij Show en Marchingband Juliana aan het juiste adres. Wij bieden iedere leeftijdsgroep een passend onderwijsprogramma aan. Wij vinden het belangrijk om de kinderen op basis van hun ontwikkeling passend bij elkaar in een groep te plaatsen.
Ons doel is om kinderen enthousiast te maken om samen muziek te maken. Van jongs af aan ontwikkelen wij de muzikale vaardigheden van kinderen zodanig dat zij plezier in muziek blijven beleven en toewerken naar een actieve muziale rol in ons jeugdkorps. Van het moment dat de kinderen als Music Kid staan ingeschreven bij Juliana, worden zij actief betrokken bij gezellige activiteiten van de vereniging. De lessen worden gegeven door ervaren en bevoegde muziekdocenten.
Dirigent Jong Juliana: Marcus Wiebenga Hallo! Mijn naam is Marcus Wiebenga. Ik ben de dirigent van Jong Juliana. Dat is super om te doen, altijd aan het werk met kinderen die heel graag muziek willen maken.Dirigeren en muziek maken is mijn werk. Ik werk bij een aantal andere verenigingen naast Jong Juliana, en ik speel bij verschillende orkesten en bands. Ook vind ik het tof om te componeren. Dat is muziekstukken schrijven.
Naast Jong Juliana geef ik ook les aan de Music Kids. Dat is de groep hele jonge kinderen die de eerste basis van muziek maken leren.
Muziekdocent: Rosanne Rippen Hallo!
Mijn naam is Rosanne. Op zaterdag geef ik muziekles aan de Music Kids. Tijdens die lessen doen we veel verschillende dingen; liedjes spelen, melodietjes bedenken, ritmes spelen, en ook noten lezen. Het is leuk om samen muziek te maken, dus de tijd vliegt altijd voorbij.
Ik geef ook muziekles in Gouda aan de muziekschool; Cultuurhuis Garenspinnerij. Muziek maken met kinderen is eigenlijk wel het allerleukste om te doen naast zèlf muziek maken.
Daarom denk ik ook graag met je mee welk muziekinstrument het beste bij je past. Tijdens mijn lessen leer je de muzikanten en de instrumenten van de vereniging goed kennen, zodat je een goede keuze kan maken!
Wat komt er aan bod in de lessen?
Alle kinderen leren de muziekinstrumenten kennen die bespeelds worden in de orkesten.
De vereniging bezit blaasinstrumenten van kunststof die geschikt zijn om mee te experimenteren en uit te proberen. Er wordt in de lessen gebruik gemaakt van verschillende soorten slagwerk zoals djembés, xylofoons, boomwchakers en triangels.
Tijdens de lessen ontwikkelen onze leerlingen hun gevoel voor maat en ritme. Door liedjes te zingen leren zij zelf ook goed tonen te treffen. Een onmisbare vaardigheid voor het leren bespelen van een blaasinstrument.
Fase 1:
De jongste kinderen vanaf 5 jaar / groep 2 basisonderwijs, starten met activiteiten die passen bij de beweeglijkheid en hun korte concentratieboog. Al bewegend leert het kind dat muziek snel, langzaam, kort, lang, hoog of laag kan klinken.
Fase 2:
Kinderen uit groep 3 en 4 van het basisonderwijs spelen steeds zelfstandiger begeleidende ritmes bij liedjes. Ook spelen zij korte speelstukken die auditief aangeleerd worden. Het notenschrift komt speels aan bod. Toonhoogte wordt nog niet aangeboden, maar ritmes lezen met behulp van het notenschrift komt al wel aan bod. Samen starten en samen afsluiten, de sociale interactie tijdens het musiceren krijgt steeds meer vorm.
Fase 3:
De kinderen uit groep 4, 5 en 6 hebben al enig idee welk instrument zij willen gaan spelen. De kinderen verwerven basiskennis over het notenschrift. Naast ritme komt ook toonhoogte aan bod. De muziek die zij spelen is meerstemmig. Er ontstaat al een een grotere muzikale zelfstandigheid. De leerlingen nemen af ten toe deel aan een exercititles en wonen een gedeelte van een orkestrepetitie bij. Ook ontmoeten zij kinderen die al een instrument spelen tijdens hun les. Zij raken steeds meer vertrouwd met de cultuur van de muziekvereniging.
Instromen kan in elke fase net wat de leeftijd van een kind is. Elk kind is uniek, we zullen dan ook altijd kijken waar het kind staat en op die manier maatwerk leveren.
Waar en wanneer, wat kost het?
De allereerste lessenreeks is gratis, de tweede lessenreeks kost €12,50 per maand. Een derde en opvolgende lessenreeks kost € 15,= per maand. De lessen worden gegeven in ons clubgebouw aan de Grote Koppel 65 in Amersfoort. De lessen die 45 minuten duren vinden plaats op zaterdag tussen 11.45 en 14.00 uur. In de tussentijd staat voor u als ouder de koffie en thee klaar. Een lessenreeks bestaat uit 15 lessen en wordt ingepland over een tijdpad van 6 maanden.
De start van de nieuwe reeks is op 31 augustus 2024
Vragen?
Heeft u na het lezen van deze informatie vragen, dan kunt u contact opnemen met Els van Breden, contactpersoon van onze vereniging via email: jong-juliana@juliana-amersfoort.nl
.
.