Muzikale Leiding

Dirigent Jong Juliana: Marcus Wiebenga

Hallo! Mijn naam is Marcus Wiebenga. Ik ben de dirigent van Jong Juliana. Dat is super om te doen, altijd aan het werk met kinderen die heel graag muziek willen maken.

Dirigeren en muziek maken is mijn werk. Ik werk bij een aantal andere verenigingen naast Jong Juliana, en ik speel bij verschillende orkesten en bands. Ook vind ik het tof om te componeren. Dat is muziekstukken schrijven.

Naast Jong Juliana geef ik ook les aan de Music Kids. Dat is de groep hele jonge kinderen die de eerste basis van muziek maken leren. Als je het leuk vindt om hier meer over te lezen, kan je terecht op deze pagina.

Als je wilt weten wat ik allemaal doe, kijk dan op mijn site www.marcuswiebenga.nl. Als je vragen hebt, neem dan contact op voor informatie, of loop gewoon tijdens een repetitie binnen!

Het zou leuk zijn je een keer te zien, tot snel!

Slagwerkinstructeur Jong Juliana: Marcel Kortes

Hoi! Mijn naam is Marcel Kortes en ik ben slagwerkinstructeur bij Jong Juliana. Al op heel jonge leeftijd leende ik de stokken van mijn vader, die tamboer was bij Juliana, om op alles te slaan wat er maar een beetje als een trommel uitzag.
Vanzelfsprekend heb ik bij Jong Juliana en Juliana gespeeld en alle diploma’s op de muziekschool gehaald.
Lesgeven doe ik al een hele tijd. Van 1988 tot 1999 heb ik leerling slagwerkers van Jong Juliana opgeleid en de slagwerkgroep instructie gegeven. Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest besloot mijn dochter in 2011 dat ze saxofoon wilde gaan spelen en zo kwam ik weer bij Jong Juliana binnen. Toen ik in 2013 gevraagd werd om (weer) slagwerkinstructeur te worden heb ik niet getwijfeld. Het is namelijk enorm gaaf om te werken met de jongens en meiden van de tofste jeugdband van Nederland!

Naast het slagwerk ben ik getrouwd en vader van een zoon en dochter, showinstructeur bij Jong Juliana, heb mijn eigen drumschool, speel drums in een band en ben planner/productieleider bij een verpakkingsbedrijf.

Als je meer wilt weten wat het inhoudt om slagwerker bij Jong Juliana te zijn kom dan gerust eens langs tijdens een repetitie of neem contact op voor meer informatie.
Ik hoop je snel te ontmoeten!

Muziekdocent: Rosanne Rippen

Hallo!
Mijn naam is Rosanne. Op zaterdag geef ik muziekles aan de Music Super Kids en aan de Music Kids. Tijdens die lessen doen we veel verschillende dingen; liedjes spelen, melodietjes bedenken, ritmes spelen, en ook noten lezen. Het is leuk om samen muziek te maken, dus de tijd vliegt altijd voorbij.
Ik geef ook muziekles in Gouda aan de muziekschool; Cultuurhuis Garenspinnerij. Muziek maken met kinderen is eigenlijk wel het allerleukste om te doen naast zèlf muziek maken.
Daarom denk ik ook graag met je mee welk muziekinstrument het beste bij je past. Tijdens mijn lessen leer je de muzikanten en de instrumenten van de vereniging goed kennen, zodat je een goede keuze kan maken!

Heb je zin om een keer mee te spelen? Dat mag altijd, loop gerust een keer binnen!